Itt a bikiniszezon: Íme 5+1 szakértői tipp

2020. május 15. - dr. Farkas Kitti

Májusban rendre elérkezik a fogyókúraszezon, és most azt tapasztalom, hogy olyanok is küzdenek pár kiló felesleggel, akik korábban nem. Bármi is legyen a motiváció, abszolút jó időben vagyunk ahhoz, hogy változtassunk és nyárig látványos eredményt érjünk el. De nem mindegy, hogyan vágunk bele. Rendezni kell az anyagcserét, egy szakmailag megalapozott diétával átállítani a szervezetünket hízásról a fogyásra. Ebben szeretnék most nektek segíteni.

  1. Felejtsük el a napi öt étkezést

Az étkezések gyakorisága hat a hasnyálmirigy által termelt hormon, az inzulin szintjére. Érzékenységének van egy természetes napszaki ciklusa: reggel magas, dél felé leesik, este ismét emelkedik. Így napi háromszori étkezéssel a táplálkozási szokásainkat igazíthatjuk a testünk működéséhez, és nem fordítva.

A legtöbb divatos diéta napi öt étkezést ír elő, azonban így a szervezet nem tud megfelelően zsírt égetni. A kevesebb energiabevitel miatt, ugyan elindulhat a fogyás, azonban a leadott kilók nagy része nem a zsírból megy le.

Tehát, ha zsírból szeretnénk inkább fogyni, akkor háromszor együnk egy nap._mg_4845.jpg

  1. Két étkezés között 4-6 óra teljen el

A gyakori étkezés, a rendszeres nassolás felborítja az inzulintermelés természetes napszaki ritmusát, nincs lehetősége alacsony tartományba visszatérni, így a szervezet nem tud zsírt égetni, a zsírraktárnak egyszerűen nincs lehetősége kiürülni. A három étkezés között ne vigyünk be semmit. Hiába gondolod azt, hogy ez csak 1-1 falat. Valóban nem lehet sok kalóriában, mégis mivel belezavar a zsírégetés folyamatába, így sokkal több kárt tud okozni a fogyási folyamatunkban.

Két étkezés között minimum 4, maximum 6 óra teljen el és ekkor semmilyen kalóriát ne vigyünk be, nincs nasi! Ez könnyedén tartható, ha szem előtt tartunk néhány szabályt: az ebéd legyen a legbőségesebb étkezés, míg a reggeli és a vacsora szerényebb mennyiségű, de fehérjében dús legyen. Fontos, hogy 6 óránál több idő ne teljen el két étkezés között! Természetesen ez az aktív ébrenléti időt jelenti,

  1. Reggelire ne együnk szénhidrátot2.jpg

Ébredés után az inzulinszint magas, ezért a szénhidrátban gazdag reggeli eredménye az, hogy a hasnyálmirigy még több inzulint bocsát ki. A szervezetnek így délelőtt nincs lehetősége a zsírégetésre a magas inzulinszint zárva tartja a zsírbontás előtt a sorompót.

Felejtsük el a szénhidrátban gazdag reggeliket, válasszunk fehérjedús falatokat, mint például a tojás, a túró vagy egy természetes Shake. Így igazodunk az inzulinszintünkhöz, és elkerülhetjük, hogy 11 körül már korgó gyomorral számoljuk a perceket az ebédig.

Extra tippem, hogy ha van rá lehetőség, reggeli előtt, éhgyomorra végezzünk alacsony intenzitású testmozgást. A legjobb módja a zsírégetés maximalizálásának.

  1. Az ebéd legyen a leghangsúlyosabb étkezés

Délben a szervezet inzulinszintje élettanilag alacsony, így az ilyenkor elfogyasztott kalóriák kisebb mértékben raktározódnak, ezért ez legyen a szénhidrátfogyasztás ideje.

Ebédre mindenképpen töltsük fel alacsony glikémiás indexű, jó minőségű szénhidráttal a glikogén raktárunkat, legyen ez a legtartalmasabb étkezés. Ne felejtsük el, hogy nem ellenségünk egyik tápanyag sem, a szervezetünk megfelelő működéséhez szükségünk van mindenre. Proteinre az izmaink miatt, szénhidrátra az agyunk működéséhez és zsírokra a vitaminok felszívódásához és az ízületeink védelme érdekében. Kulcsszó, hogy mindent mértékkel, megfelelő időben fogyasszunk.

  1. Együnk rendes kajákatimg_20200424_122624-01.jpeg

Minél természeteseb az étel, minél kevésbé feldolgozott annál jobb, az egészségünknek is, az alakunknak is.

Tudjuk meg, mit, mikor jó enni, étkezzünk változatosan és élvezzük a fogásokat, így a diétát is. Ne a speciális élelmiszerboltokban, inkább a piacon keressük a jó táplálkozás és a fogyás titkát. Minél természetesebb az étel, annál jobb.

Különösen fontosnak tartom azt hangsúlyozni, hogy teljesen nonszensz azt hinni, csak előírt étrenddel lehet elérni a fogyást. Tanuljuk meg az adagokat, az összetételt, mikor, miből jó válogatni és ezen kereten belül válasszunk szabadon. Amit éppen kívánunk, vagy ami a hűtőben, illetve a vendégségben az asztalon van. Ne az életed igazodjon a diétádhoz, hanem fordítva, a diétád az életedhez.

+1. A kilókon túl az testösszetétel is számít

A fogyás alaptörvénye, hogy kevesebb energiát kell bevinni, mint amit leadunk. A kettő közötti különbség a fogyás. Ez egy rendkívül egyszerű képlet. Az azonban, hogy az elfogyasztott kalóriamennyiség hogyan épül fel, milyen tápanyagösszetételben és mikor fogyasztja azt el a fogyni vágyó, abban döntő, milyen lesz a végeredmény. A kalóriadeficit a leadott kilókban mutatkozik meg, az összetétele pedig abban, hogy milyen lesz az új testsúlynak a zsír és izomaránya, azaz mennyire lesz szép formája is a testnek. Ez pedig csak szakszerű módszerrel érhető el.

Nézd meg Andit, aki az Alakorvoslás Programnak köszönhetően érte el az álomalakját. Történetét itt olvashatod: Andi fogyástörténete.

img_2757.jpeg

Válaszd bármelyik programot, a hónap programja most az Intenzív Program, amelyhez most 50% kedvezménnyel, egyszeri 2500 Ft-ért csatlakozhatsz. 

A program 4 hétig tart, ebben a 4 hétben a diéta az Alakorvoslás program legintenzívebb és leghatékonyabb szakasza szerint zajlik. (A program abban is segít, hogy a 4 hét után hogyan haladj tovább a célodig.) Van benne egy bónusz is, az UltraSpeed szakasz, azoknak, akik a maximális eredményt szeretnék elérni. 

Vásárold meg az Intenzív Programot itt: https://alakorvoslas.hu/program/strand-program

Vagy válasz egy másik programot, itt ismerheted meg meg mindet: https://alakorvoslas.hu/programismertetok

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr4015696506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása