Dekánként hízunk el, de kilónként szeretnénk lefogyni

2022. január 28. - dr. Farkas Kitti

Sokan vágtak bele egy diétába az év elején. Egy hónap elteltével pedig a legtöbb fogyni vágyó türelmetlen magával szemben és azonnali eredményt szeretne, ráadásul nem kismértékűt. Ez érthető, de gondoljunk csak bele, hogy hosszú hónapok, évek alatt szedtük fel a pluszt, majd hirtelen, hetek, napok alatt akarjuk azt leadni. A leadott kilók mennyisége és üteme sok mindentől függ. Sokkal inkább fontos, hogy szakszerűen adjuk le a kilókat és tartós legyen a fogyás.

shutterstock_239423872_kicsi.jpg
 
Egy szakszerű diétás program nem csak abban segít, hogy elérje a fogyni vágyó azt a súlyt, amit szeretne, hanem abban is, hogy megtanulja az alapszabályokat, amelyeket ha utána is betart, akkor nem lesz probléma a súly megtartása. Ehhez viszont elsősorban az szükséges, hogy szakszerű legyen a diéta, azaz ne izomból, hanem zsírból történjen a fogyás. Amennyiben rövid idő alatt érünk el nagy súlyvesztést, akkor a fogyás nagy része izomból történik. Ebben az esetben egyszerűen bármit tehetünk a kontroll érdekében, hamarosan a leadott kilók vissza fognak térni. Ez a jojó effektus. Ez nem csak a fogyni vágyó kedvét szegi, hanem a szervezetét is károsítja.

Egy fogyókúra minimum hat hétig kell, hogy tartson. Ennyi idő mindenképp szükséges ahhoz, hogy rendezzük az anyagcserét, főleg akkor, ha esetleg már több fogyókúrával megterheltük eddig a szervezetünket. Az Alakorvoslás Program egy intenzívebb, de nagyon hatékony Speed szakasszal kezdődik, majd a szintén diétás Easy szakasszal elérjük a célunkat, végül a New Life szakasz következik, amely a súlymegtartás időszaka. Nagyon fontos, hogy minden fogyókúrát egy súlymegtartó szakasszal zárjunk, amely arra tanít meg, hogyan lehet úgy növelni a bevitt kalória mennyiséget a tápanyag-összetétel megtartása mellett, hogy már többet lehet enni, mégis meg tudjuk tartani a súlyunkat. Így tudni fogjuk, hogy melyik az az út, amelyikre vissza kell térni, ha nem így táplálkozunk, picit kilengtünk. Így lesz egy új életmódunk, amit aztán nem nehéz betartani, hiszen ez válik természetessé.

Ha belevágunk a diétába, legyünk türelmesek magunkkal szemben. Nem szabad csak az eredményre fókuszálnunk, sokkal inkább koncentráljunk az erőfeszítésre is. Arra, hogy mit teszünk az új alakunkért nap, mint nap. Ha tartottuk a diétát, a keretrendszert, mozogtunk is, aludtunk is rendesen, akkor egy sikeres napot zártunk, amire legyünk nagyon büszkék. Nem szabad folyamatosan mérlegre pattannunk és a kilókat méregetnünk. A mérleg tökéletes egy iránymutatásnak, a nagy kép szempontjából kell és hasznos. De tévút, hogy napi szinten erre fókuszáljunk, a testösszetétel számít. A súlyunk mellett a testösszetétel (azaz a víz-, izom- és zsírállomány a szervezetben) a fontosabb.

Ha tartós fogyást szeretnénk elérni, akkor kerüljük a hangzatos csodadiétákat, amelyek erőfeszítés nélkül ígérnek látványos és gyors eredményt. Válasszunk inkább szakmailag megalapozott fogyókúrás programot.

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu  címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr9716869396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása