Karácsony előtti diéta? Vágj bele!

2021. december 08. - dr. Farkas Kitti

Gyakran kérdezik tőlem, megéri-e az ünnepek előtt diétázni. A válaszom egyértelműen az, hogy igen. Egyáltalán nem mindegy, hogyan érkezünk meg az ünnepi asztalhoz. Miért? Az alábbiak bemutatom a legfontosabb érveket.

shutterstock_1214265535_kicsi.jpg

tipp1
Előfordulhat, hogy a hideg téli napokban már felszaladt pár plusz kiló, azaz épp hízásra állítottuk a szervezetünket. Ebben az esetben az ünnepekkor bekövetkező túlzott táplálékbevitel sokkal jobban megterhelő lesz majd. Összességében többet hízunk, ráadásul a többlet zsírban raktározódik. Ne legyen így! 

tipp2
Ha egy fegyelmezett diétával felkészítjük a testünket az ünnepi bőségesebb étkezésre, akkor csak egy tudatos kilengésnek fogja érzékelni azt. Hatékonyan bontja le majd a tápanyagokat, kevesebbet fog zsírban raktározni, tehát nem fogunk annyit hízni. Épp ezért a szervezet felkészítését a tudatos kilengésre mindenkinek ajánlom, azoknak is, akik tartják a súlyukat.

shutterstock_500195218_kicsi.jpg
tipp3
Ha egy rendezett anyagcserével ülünk le az ünnepi asztalhoz, akkor a plusz kilók leginkább a fokozott vízmegkötésből adódnak majd, amelyek gyorsan eltüntethetőek az új év elején. Ennek oka, hogy egy átmeneti, rövid időszak alatt nem feltétlenül tud megnövekedni a szervezet zsírállománya, a bőséges étkezéseket csak egy kis kilengésnek érzékeli a testünk.

tipp4
Teljesen érthető módon szeretnénk csinosak lenni, szeretnénk a legjobb formánkat mutatni ezen a szép ünnepen. A jó hír, hogy általában a fogyás először az arcunkon jelenik meg, sokkal kontúrosabbá válik. Így már pár kiló leadásának is pozitív hatása van a megjelenésünkre. Csak győzzük majd bezsebelni a bókokat a régebben látott rokonoktól, barátoktól.

tipp5
Lapul egy olyan ruha a szekrényedben, amelyet szívesen felvennél az ünnepekre, de szorít itt-ott? Ha belevágunk az ünnepek előtt egy intenzív diétába, akkor akár abban a szekrény mélyéről előhalászott szép ruhában is tündökölhetünk az ünnepi asztalnál

shutterstock_1713108640_kicsi.jpg


tipp6
Ha egy jól sikerült diéta után indulunk neki az ünnepeknek, akkor kevésbé fogunk azon görcsölni, hogy az ünnepi menü mennyi plusz kilót jelent. Rendkívül fontos, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül élvezzük a finom ízeket!

tipp7

Valljuk be, hogy a karácsonyi készülődés, az ünnepek előtti nagytakarítás, a lakás és a fenyőfa díszítése, az ajándékok utolsó utáni pillanatban beszerzése, a menüt illetően mindenki kívánságának a teljesítése - az óriási öröm mellett - stresszel is jár. Fitten és kiegyensúlyozottan, egy egészséges szervezettel, egy rendezett anyagcserével sokkal könnyedebben fogjuk viselni az ünnepek előtti nagy hajrát.

 

Segítünk abban, hogy elérd a legjobb formád az ünnepekre, majd az ünnepek alatt élvezd az ízeket, a családi étkezések örömét, de ne szálljon el a súlyod. 

Vásárold meg Karácsonyi Programunkat itt: 

https://alakorvoslas.hu/program/karacsonyi-program-1

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr1716777380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása