Azokat a desszerteket részesítem előnyben, amelyek értékes tápanyagokat tartalmaznak. Egy süteménynek, tortának nem kell a hatalmas mennyiségű lisztről, az óriási cukor- és zsírtartalmú alapanyagokról szólnia. Ugyanakkor a desszertekről nem kell és nem is szabad lemondanunk.
Egy születésnap a tudatos kilengés ideje, de figyeljünk oda, hogy ebéd után legyen a nasi.
Mi most az Alakorvoslás Program 3. születésnapját ezzel a saját recept alapján készült finomsággal ünnepeltünk.
Sajttorta Alakorvoslás módra
- 140 g Gullon rostdús keksz, hozzáadott cukortól mentes (természetesen más cukormentes keksz is megfelelő, pl.: Detki cukormentes darált keksz, Gullon teakeksz édesítőszerrel, Gullon Mária cukormentes keksz)
- 40 g vaj / kókuszolaj / margarin
- 340 g Skyr sajt (Sparban kapható, nem az Aldis joghurt)
- 60 g tejföl (12 %-os)
- 3 csapott evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 db tojás
- 20 g negyedannyi édesítő
- 20 g poreritrit
- ízlés szerint: fahéj (kakaó), vaníliaaroma, citromlé (citromhéj), folyékony édesítő
A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 18 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk. Ügyeljünk rá, hogy egyenletesen oszlassuk el a kekszréteget, egy kis pohárral le is nyomkodhatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A tortaformát nyugodtan tegyük egy tepsire, amikor a sütőbe helyezzük, nehogy kifolyjon a vaj. (Tipp: A kekszet és ízesíthetjük, például egy kiskanál fahéjjal és egy kiskanál poreritrittel.)
A Skyr sajtot, a tejfölt, az édesítőket (és tetszés szerint egy kis vaníliaaromát egy teáskanál citromlevet) konyhai robotgép segítségével csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, utána pedig egyesével a tojásokat. Kóstoljuk meg és ízlés szerint ízesítsük a krémet, majd öntsük a kekszrétegre és 150 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig süssük. Használjuk a középső (vagy alsó) rácsot és a sütő aljára tegyünk egy vízzel teli tepsit. Érdemes folyamatosan figyelni, nehogy nagyon megbarnuljon. Miután megsült, hagyjuk még a sütőben kihűlni résnyire nyitott ajtó mellett.
Önmagában is fogyaszthatjuk, de tovább is díszíthetjük.
Sütés előtt önthetünk a közepére gyümölcsturmixot (kedvenc gyümölcsünk simán leturmixolva, poreritrittel édesítve), amit akár egy fogpiszkálóval széthúzogathatunk, így "márványos" lesz a sajttortánk.
Miután kihűlt, tehetünk rá különböző gyümölcsöket, amikre tortazselét öntünk és hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
Tálalhatjuk cukormentes lekvárral, gyümölcsvelővel, joghurttal is vagy ekkor is megszórhatjuk kedvenc gyümölcsünkkel.
A most 3 éves Alakorvoslás Programot a tortán kívül szuper akciókkal ünnepeljük, nézd meg itt:
3 éves az Alakorvoslás Program AKCIÓK!
Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Vásárold meg az online Alakorvoslás programot, egyszeri 4990 Ft-ért.
További információ: Programok
Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre.