Intenzív diéta nyaralás előtt: megéri most rákapcsolni

2020. június 11. - dr. Farkas Kitti

Az a jó hírem van, hogy ha a szabadságodat megelőző 2-4 hétben végigcsinálsz egy intenzív diétát, azzal egyrészt fogyhatsz 1-2 ruhaszámot, másrészt javíthatod az anyagcseréd működését. Ez pedig azért jó, mert a nyaralás alatti többletkalóriát a szervezeted sokkal jobban fel tudja majd dolgozni, és nem, vagy csak alig fogsz felszedni.

Tehát amellett, hogy a nyaralásra kihozod magadból a legtöbbet azzal, hogy hízásról átállítod a szervezeted fogyásra, még a nyaralás alatti „tudatos kilengés” idején is fogod tudni tartani, és a szép emlékekkel nem hozol plusz kilókat is.

Szeretném ezt most nagyon közérthetően elmagyarázni nektek.

Amikor hízunk, akkor hízásra van beállva az anyagcserénk. Amikor fogyunk, akkor pedig fogyásra. Ez nem túl szakszerű megfogalmazás, de most azért fogalmazok így, mert szerintem így lehet ezt az élettani folyamatot a legjobban megérteni.

A hízásra állt anyagcserét magas inzulinszint és a sejtek alacsony inzulinérzékenysége jellemzi, ezek kiváltója pedig a napi sokszori, szénhidrátdús étkezés. Ha magas a testünkben az inzulinszint, akkor az köti a zsírt, ez azt eredményezi, hogy amilyen táplálékot beviszünk, azt nagy arányban zsírként raktározza el. Ha sokat magas az inzulinszint, akkor a sejtek inzulinérzékenysége romlik és egyre több és több inzulin kell ahhoz, hogy fel tudják szívni a tápanyagokat. (Ez a test általános működése, tehát ez nem azokra igaz, akik inzulinrezisztensek, vagy cukorbetegek. Az már ennek a folyamatnak a kóros fázisa.) Olyan ez, mint amikor sokszor rákiabálnak a gyerekre, egy idő után már nem rezzen össze egy hangos szótól. A testünk sem „rezzen össze”, azaz nem kezd el dolgozni a tápanyagokkal, inkább elraktározza azokat, méghozzá zsír formájában. Ezt az állapotot kell megszüntetni.
_mg_4845.jpg

A fogyásra állt anyagcsere azt jelenti, hogy inzulinszintünk alacsonyabb szintre állt be, sejtjeink pedig az étkezések után jobban reagálnak az inzulinra, tehát nincs lehetőség a zsírraktározásra. Ha sikerül ezt az állapotot elérni, akkor kevesebbet szedünk fel nyaralás alatt és könnyebben leadjuk azt nyaralás után, mint akkor, ha hízásra állva vágnánk neki a vakációnak.

img_2757.jpeg

A képen Andi, az egyik programosunk látható. Fogyástörténetét itt olvashatod. 

Hogyan csináljuk? Szakszerű diétával, mely napi háromszori, az inzulinszinthez igazodó összetételű étkezésen alapul, már az első 2-5 napban csökkentheted az inzulinszinted és javíthatod a sejtjeid inzulinérzékenységét. Mert a kulcs az inzulin, amelynek termelődését korábban a sok túlevéssel folyamatosan fokoztuk, illetve magas szinten tartottuk. El kell érni, hogy ne termeljen olyan sok inzulint, és amit termel, arra a sejtek érzékenyen reagáljanak. Ezért kell a fogyókúrát egy rövid, de szigorú szakasszal kezdeni, mert azzal fogjuk ezt elérni, mielőtt még belevágnánk a nyaralásba.

A hízás, azaz a zsírraktárak felépülése magas inzulinszint mellett megy végbe, a fogyás alacsony, kiegyensúlyozott inzulinszint mellett lesz elérhető. Az inzulin olyan, mint egy színész, aki egyszerre tud szuperhőst és főgonoszt is játszani. Ha azt szeretnénk, hogy átálljon a sötét oldalról a jó fiúkhoz, el kell érni, hogy minél kevesebb termelődjön.

Készülj fel a nyaralásodra egy helyes, szakmai módszerrel! 

Az Alakorvoslás Programban a teljes fogyási folyamatot három egymásra épülő szakasszal építjük fel. Az első szakasz a Speed szakasz, éppen ezt a kapcsolót segít átkapcsolni. Eléri, hogy az inzulin főhős és ne főgonosz legyen. Azt javaslom, hogy nyaralás előtt diétázz Speed szakasz szerint 2-4 hétig, majd a nyaralás alatt legyél tudatos. Utána pedig ismét jöhet egy Speed szakasz, majd az Easy és végül a New Life. 

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu e-mail címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr8115804796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása