Öt egyszerű szabály, melyek betartásával orvosolhatod az alakod nyaralás után

Ami Vegasban történt, maradjon is Vegasban!

2019. július 26. - dr. Farkas Kitti

Írtam már arról, hogy mire figyelj az alakod érdekében nyaralás előtt, illetve nyaralás közben. Most nézzük, hogyan lehet gyorsan és jól fogyni nyaralás után vagy két vakáció között.

_ooo0454_1.jpg

A lényeg, hogy nyaralás után ne indulj el a lejtőn, hanem térj vissza a normál kerékvágásba. Ez azért különösen fontos, mert nem a nyaralás alatt lehet elhízni, hanem utána. Ez azonban nem fog megtörténni veled, ha megfogadod következő a tanácsokat.

  1. Ami Vegasban történt, maradjon is Vegasban! Azaz: nem baj, ha „bűnöztél” a nyaralás idején, de hazatérve ezzel le kell állni. Ettől marad tudatos a kilengés. Ha jól működő anyagcserével indultál nyaralni, nem kell izgulnod a szabid után sem. Ami történt, megtörtént. Ami esetleg feljött rád, könnyen le is fog menni.
  2. Ne állj rögtön a mérlegre! Teljesen természetes, ha a szabadságod alatt felszedtél pár kilót. Ennek a túlsúlynak azonban a nagy része víz, amely pár nap alatt távozni fog a szervezetedből. Felesleges tehát azon izgulnod, hogy valamennyivel többet mutat a mérleg, mint az elutazásod előtt.
  3. Közvetlenül nyaralás után ne kezdj rögtön diétába! Ha sokat ettél és ittál, tarts egy-két átvezető napot egyél mindig egy kicsivel kevesebbet, és utána kezd el szigorúbban rendezni az anyagcseréd. A fokozatosságot meghálálja a szervezetünk, hiszen egyetlen testnek sem tesz jót, ha ide-oda rángatják. Autóban vagy kerékpáron ülve is jobb és biztonságosabb, ha nem satufékezünk, hanem előbb lassítunk, majd utána fékezünk egy nagyot.
  4. Ha az egy-két napos átvezető napon túl vagy, csinálj meg egy két hetes súlyrendező fogyókúrát! (A program Speed szakasza szerint.) Ez az anyagcsere helyreállításának leggyorsabb és leghatékonyabb módja. Egy ilyen két hetes szakasz el fogja tüntetni a nyaralás alatt felszedett pluszt, tehermentesíti a szervezeted, és jól is fog esni, hiszen nagyon keményen dolgozott a szervezeted a többletbevitel feldolgozásán. A két hetes szakasz elég arra, hogy a nyaralás alatt felszedett súlyt leadd, de ha további kilóktól szeretnél megszabadulni, folytasd tovább a diétát. (Az Alakorvoslás program 3 szakaszból áll, amelyek egymásra épülnek, Speed, Easy és  New Life.)
  5. Picit többet próbálj mozogni a nyaralást követően! Ha lehet, reggel és éhgyomorra időzíts alacsony intenzitású edzéseket. A testedzés sokat fog segíteni az alakod és a testsúlyod helyreállításában.

Ha többször mész nyár folyamán szabadságra, akkor nagyon fontos, hogy két nyaralás közötti is járj el a fentiek szerint. Bármilyen kevés idő is van két szabi között, fordíts elég figyelmet a regenerációra. Ha egyben eszel és iszol sokat heteken keresztül, akkor elindulsz azon a bizonyos lejtőn, és a hízást fogja támogatni minden egyes elfogyasztott falat.

Összességében a tudatos kilengés tényleg maradjon csak egy kilengés, majd következzen az egyensúlyi állapot visszaállítása. Ez legyen a terved a nyaralás utánra.

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

Szeretnél többet megtudni az Alakorvoslás Programról? Kattints ide: www.alakorvoslas.hu 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr1314981958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása