Egyetek rendes kajákat!

2019. június 02. - dr. Farkas Kitti

Bármilyen hihetetlen a jó étel és a fogyás egyik legfőbb titka ugyanaz: a friss és természetes alapanyag. Minél természetesebb, minél feldolgozatlanabb ugyanis az élelmiszer, annál jobb a testünknek, illetve az alakunknak is.

Ezért mondom én is mindig: egyetek rendes kajákat!

Miért fontos ez a fogyás és az egészséges táplálkozás szempontjából?

img_0376.JPGMert ahogy korábban is írtam itt a blogon, az elhízás egyik legfőbb oka a túlzott energiabevitel, ami arra vezethető vissza, hogy az élelmiszeripar fejlődése egyre nagyobb energiatartalmú, egyre jobban feldolgozott táplálékot kínál egyre több embernek. Ha kész, vagy félkész ételeket veszünk a szupermarketben, az étkezdében, vagy a gyors étteremben, és minden nap ezeket fogyasztjuk, akkor menthetetlenül a hízás útjára lépünk. Az ilyen ételek ugyanis nem pusztán több kalóriát tartalmaznak, hanem tele vannak hozzáadott cukorral, tartósítószerekkel, mesterséges ízesítőkkel, általában a kelleténél több zsírt tartalmaznak, és legtöbbször nem is elég ízletesek.

Számomra ezek a kaják egy kategóriába tartoznak a csodadiéták mostanában divatos fogyasztóipari termékeivel. Súlyos tévedés azt gondolni, hogy mesterséges körülmények között előállított ételféleségekre van szükség ahhoz, hogy valaki fogyjon!

A „mindenmentes” „szénhidrátmentes”, vagy „csökkenetett szénhidrát tartalmú” címkék gyanúsak, nem minden esetben, de sokszor olyan termékeket jelölnek, amelyekből kivettek valamit, hogy helyette mást beletegyenek. A legtöbbnek olyan hosszú a csomagolásán, hogy mit tettek bele, hogy végigolvasni is fárasztó. Illetve az összetevők egy része számomra is ismeretlen, konkrétan nem tudom mi az és az nekem már eleve gyanús. Mostanában egyre több olyan cikket olvasni, amiben azt írják, hogy a rengeteg allergia, ételérzékenység amiatt alakul ki, mert tömegessé vált, hogy mesterséges úton előállított ételeket esznek az emberek. Nem láttam erre tudományos bizonyítékot egyelőre, de az kétségtelen, hogy logikus az összefüggés vizsgálata.

Illetve még egy szubjektív szempontot szeretnék hozzátenni: ezek a műkaják egyszerűen rosszak! A 0 kalóriás tészta olyan, mint a gumi, a szénhidrátmentesített pékáruk elsőre talán finomak, de sokszor okoznak puffadást, gyomorégést. A különböző előállított fehérjetermékek érezhetően szintetikusak. A Paleo ételek ugyan természetesek, de amellett, hogy szörnyen drágák, rendkívül kalóriadúsak és szerintem nagyon tömények is. 

20180930_133259.jpgDe ha se ez, se az, akkor mi legyen?

Hát irány a piac, vásárolj ott be, és egyél rendes, finom, természetes ételeket! Ha diétázol akkor is, ha pedig a súlyod szeretnéd tartani, akkor is!

A piacon lehetőséged van közvetlenül a termelőtől vásárolni az alapanyagokat. A friss zöldségeknek, gyümölcsöknek, húsoknak, sajtoknak, fűszereknek már az illatán is érezni, hogy nem műkajákról van szó. Tele vannak vitaminnal, értékes tápanyagokkal és eszméletlen finomak!

Az ilyen alapanyagokból kevés munkával nagyszerű ételek készíthetők. Nem kell szétfőznünk semmit. A grillezés, párolás, a hirtelen sütés, a nyers zöldségek és saláták fogyasztása egészséges és tápláló, miközben megmarad az élelem természetes tápanyag- és vitamintartalma. Isteni friss tésztákat is lehet kapni, de a száraztészta is úgy jó, ha minden benne van, aminek benne kell lennie. A pékségekben szinte még melegen kaphatjuk meg a friss, ropogós pékárut. A húsokon látszik, hogy ezek az állatok láttak napfényt, a halak természetes vízből frissen kerültek a halas pultba. Mindent megtalálsz, ami az egészséges, minőségi, jó étkezéshez és diétázáshoz kell. Ráadásul kedvező áron!

Szükséged van proteinre az izmaid miatt, szénhidrátra az agyad működéséhez és zsírokra a vitaminok felszívódása és az ízületeid védelme érdekében. Ez a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás alapja. Egyiket se vond meg magadtól, megfelelő időben, megfelelő mértékben fogyaszd, és ha a szervezeted ennek köszönhetően jól működik, fogyni is jobban tudsz majd és az eredmény megtartása is biztosított. 

Egy szó, mint száz: Egyetek rendes kajákat!

img_7434.JPG

Ez azt jelenti, hogy elő a patikamérleget és jöhet a számolgatás és főzés, dobozolás? Dehogy! Persze lehet, ha szeretnél, találsz az Alakorvoslás program anyagai között többszáz receptet. De ha megtanulod a fő alapanyagok mennyiségét, akkor végtelenül egyszerűen és változatosan össze tudod állítani magadnak az ételeket, amikkel eléred azt az alakot, amire mindig is vágytál. A programban ezért is találsz, Egyszerű étrendet és To-go étrendet is, amivel gyorsan tudsz ebédet, vacsit magadnak készíteni, valamint jól rendelni az étteremben, kifőzdében. 

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr2314874394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása