Sertés szűzérmék almás zellersalátával, újkrumplival

Egyetek rendes kajákat!

2018. június 09. - dr. Farkas Kitti

Ahogy a legutóbbi receptben is írtam: nem kell mindig csirkemell! A mai példám a kiváltására a legnemesebb sertéshús, a szűzpecsenye. Diétázók is nyugodtan fogyaszthatják, a szűzpecsenye ugyanis a karaj mellett a legsoványabb sertéshús, és nem utolsó sorban kiváló fehérjeforrás. Soványsága miatt azonban az elkészítése fokozott figyelmet igényel, hiszen ügyelni kell arra, hogy sütéskor ne szárítsuk ki túlságosan húst.

A sertéshúshoz szerintem egyértelműen a zeller-alma páros a legjobb kiegészítő. Klasszikus és nagyon finom köret a nyers almás zellersaláta. A zellergumó ráadásul az egyik legegészségesebb zöldség is. Vízhajtó hatású, jó tesz a veseműködésnek, és rengeteg hasznos ásványi anyagot tartalmaz, ezáltal erősíti az immunrendszert. A szénhidrátbevitelt érdekében süssünk hozzá egy kis új krumplit is. Jó étvágyat!

img_4139.JPG

Hozzávalók:

  • szűzpecsenye
  • zellergumó
  • alma
  • újkrumpli
  • naprafogóolaj
  • sovány joghurt
  • petrezselyem
  • citromlé, citromhéj
  • fűszerek: só, bors, kakukkfű

 

Elkészítés:

Az almát és a zellergumót nyersen vékony hasábokra vágjuk, pici sót és citromlét hozzáadva összeverjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, végül petrezselymet és citromhéjat hintünk rá.

A szűzpecsenyét egyben sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel meghintjük, majd vékonyan beolajozva forró serpenyőbe tesszük, és kérget sütünk minden oldalára. Ha ez megvan, 200 fokra melegített sütőbe toljuk és a hús nagyságától függően 15-20 percet sütjük. Az a jó, ha belseje puha és rózsaszín marad. A krumplit megfőzzük, utána serpenyőben kicsit megpirítjuk. Isteni fogás! 

Hasonló recepteket az Alakorvoslás Program Easy étrendjében is találsz. Férfiak és nők eltérő mennyiségben fogyaszthatnak belőle, pontos mennyiségek az étrendben szerepelnek.

Az Alakorvoslás Programhoz a következő linken tudsz csatlakozni: https://alakorvoslas.hu/digital-cart

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr9614032906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása