Rozé kacsamell pikáns pároltkáposztával

Egyetek rendes kajákat!

2018. június 02. - dr. Farkas Kitti

Sokszor hallom, hogy a kacsahús túl zsíros, hizlal, egészségtelen. Ez nem igaz. Mértékkel nyugodtan lehet kacsát, főként kacsamellet fogyasztani, akár még fogyózás idején is. A kacsazsír kiváló a főzéshez és a sütéshez. Finom ízt ad az ételeknek, és nem egészségtelen, a benne található linolénsav például jótékonyan járul hozzá a sejtek egészségéhez, és egyes kutatások szerint az veseműködéshez is.

Diéta alatt sem kell halálra untatni magatokat azzal, hogy állandóan csirkemellet esztek csirkemellel. Egyetek rendes kajákat! Egyetek sült kacsamellet, párolt káposztával! Ez az étel vasárnapi ebédnek is remek. Ez most a kedvencem. Jó étvágyat!

Hozzávalók: 20180527_134254.jpg

  • kacsamell
  • vöröskáposzta
  • cukrozatlan, friss narancslé
  • vaj
  • fűszerek: só, rózsabors, köménymag, gyömbér, fahéj, kakukkfű, csillagánizs

Elkészítés:

A vöröskáposztát hagyományos módon, 1 evőkanál vajon megpároljuk és ízesítjük a fűszerek mindegyikével (pár csipet) és 1 evőkanál frissen facsart narancslével. Ha szükséges, pár evőkanál vizet öntünk alá. Fogyasztás előtt a csillagánizs darabkát eltávolítjuk.

A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőbe tesszük, és a hőmérsékletet fokozatosan emelve, a bőrös oldalán kb. 6 percig sütjük. Megfordítjuk, gyorsan megpirítjuk a másik oldalát is. Ezután, a kacsamell nagyságától függően, 200 fokon kb. 15 percig sütjük sütőben, majd vékony szeletekre vágjuk. (Ha a bőrét nem akarjuk, ekkor levehetjük.)

A recept az Alakorvoslás Program Easy étrendjében szerepel. Férfiak és nők eltérő mennyiségben fogyaszthatnak belőle, pontos mennyiségeket az étrendben találtok.

Az Alakorvoslás Programhoz a következő linken tudsz csatlakozni: https://alakorvoslas.hu/digital-cart

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr10014018344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása