Ehetek tésztát a diéta ideje alatt?

2021. július 20. - dr. Farkas Kitti

Gyakran kérdezik tőlem a programosok, hogy tésztát is szabad enni a diéta ideje alatt? Természetesen!

Az egészséges és fenntartható súlycsökkentéshez minél természetesebb, jó alapanyagokat tartalmazó, változatos étrend szükséges, magas fehérjetartalommal és alacsony glikémiás index-szel, mert minden tápanyagra szüksége van a szervezetnek, de a megfelelő időben a megfelelő mennyiségben. Arra kell figyelni, hogy a reggeli és vacsora fehérjedús legyen, alacsony szénhidráttartalommal, ebédre viszont választhatunk tartalmas ételt, amiben van szénhidrát is. Szükség van erre a tápanyagra is, hiszen a drasztikusan alacsony szénhidrátbevitel fáradtságot, koncentrációhiányt, alvási zavarokat okozhat.

Az Alakorvoslás Program három egymásra épülő szakaszból áll. A szigorúbb, intenzívebb Speed szakaszból, amely rendezi az anyagcserét, a könnyedebb, de még szintén diétás Easy szakaszból és a súlymegtartó New Life szakaszból.
Az alábbiakban egy női Easy ebéd receptet osztok meg Veletek. 

Paradicsomos-tonhalas tészta
• 70 g (szárazon) szénhidrátcsökkentett tészta
• 3 konzerv (nettó töltő tömeg: 80 g) tonhal, amelyből egy konzerv olajos, két konzerv sós lében lévő tonhal
• 150 g répa
• 1 konzerv darabolt paradicsom
• 45 g olívabogyó
• 1 gerezd fokhagyma
• 0,5 kis fej hagyma
• 1,5 ek olaj (a hal olaja is lehet)

paradicsomos-tonhalas_reform_teszta.jpg

A tésztát bő, forrásban lévő vízben al dentére főzzük. Az apróra vágott hagymát az olajon pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt répát, ízesítjük sóval, borssal, két teáskanál bazsalikommal, egy-egy teáskanál oregánóval és majorannával, majd hozzáadjuk a zúzott (vagy szeletekre vágott) fokhagymát és együtt pirítjuk pár percig. Kevés vizet aláöntve további 6-8 percig pároljuk. Beleöntjük a paradicsomkonzervet, vághatunk bele 1 db friss paradicsomot is és átforraljuk. A végén hozzákeverjük a halat és az olívabogyót és ismét felforraljuk. Ha szükséges, tovább ízesítjük.

shutterstock_546061525.jpg

A nagy melegben igyekszünk minél kevesebb időt tölteni a konyhában, így különösen jól jön egy ilyen gyorsan elkészíthető étel receptje. Választhatunk szénhidrátcsökkentett tésztát vagy akár növényi alapúakat. Próbáljátok ki a csicseriborsó, a fekete bab, a zöldborsó vagy épp a vöröslencse tésztát is.

A diéta ne szóljon a szenvedésről, az éhezésről, egyetek rendes kajákat!


Az Alakorvoslás Program minden szakaszához tartozóan találtok tésztás receptet az egyedi fejlesztésű receptkeresőnkben.

Vásárold meg valamelyik Alakorvoslás Programot július 25-ig 50% kedvezménnyel, a NYAR50 kuponkód használatával itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr3416633622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása