A legjobb diétás palacsinta recept

2021. április 19. - dr. Farkas Kitti

Hogyan fér bele a palacsinta a fogyókúrába? Simán! Mármint nem töltelékmentesen, mert az is mehet bele. Lehet édes is, sós is, lényeg, hogyan készítjük el, mikor és mennyit eszünk belőle. Hoztam is egy nagyszerű receptet, amely az Alakorvoslás Programban van.

Hozzávalók 2 db palacsintához:

40 g zabpehely, őrölve vagy zabpehelyliszt
1 db tojás
0.3 dl tej (1,5% zsírtartalmú)
0.35 dl szénsavas ásványvíz
pár csepp folyékony édesítőszer
0.5 mk vaj - sütéshez
amerikai_zabpalacsinta.jpg

Elkészítés:
A vaj kivételével a hozzávalókat (zabpehely, tojás, tej, szénsavas ásványvíz, folyékony édesítő, egy csipet só) összekeverjük, 15 percig pihentetjük, majd 2 db normál méretű palacsintát sütünk a megadott mennyiségből. Ízlés szerint ízesítjük.turos_zabpehelypalacsinta_toldi_ildi.jpg

Hajthatjuk háromszög alakúra, feltekerhetjük, egymásra halmozhatjuk tortaformába, süthetjük serpenyőben és sütőben is, lehet sós és édes is.

Mit tegyünk bele?img_4713.jpg

A banános-mogyoróvajas töltelék nagyon közkedvelt, egy palacsintán elkenünk egy teáskanál sós mogyoróvajat, amelyre egy fél banánt halmozunk. A kakaós/fahéjas verziónál 2 csapott evőkanál holland kakaóport/fahéjat pici vízzel és poreritrittel elkeverünk, míg a túrósnál 60 g sovány túrót és 1,5 evőkanál natúr joghurtot keverünk össze, melyet citromlével, citromhéjjal és folyékony édesítőszerrel ízesítünk. Az ízes változat is népszerű, ehhez kettő evőkanál light dzsemet használunk.

Ha épp nem édesre vágyunk, akkor az Alakorvoslás Program Receptkeresőjében megtaláljuk a Tonhalkrémes zabpehelypalacsinta madársalátával, Sonkakrémes palacsinta bébispenóttal és természetesen a Hortobágyi palacsinta receptjét is. De a vastagabb tésztájú amerikai palacsinta sem hiányozhat a repertoárból, sőt annak a

Fogyókúra alatt nem kell lemondani erről a finomságról sem, hanem megfelelő időben és természetesen megfelelő mennyiségben kell fogyasztani. Kitűnő választás egy tartalmas leves után ebédre. A közös palacsintasütés pedig egy szuper program.sütőtökös verzióját is megosztottam már a programosokkal.

Készítsétek el Ti is valamelyik változatot! Biztos vagyok benne, hogy a családtagoknak, a gyerekeknek is ízleni fog. sonkakremes_palacsinta_lesnik_zsuzsi.jpg

Az Alakorvoslás Program egy orvosok által kidolgozott online életmód program. 

További információ: Programok

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu  címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr416506104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása