5+1 tipp a húsvéti tudatos kilengéshez 

2021. március 30. - dr. Farkas Kitti

Az ünnepek azok az időszakok, amelyeket nemcsak a pihenés, a feltöltődés, hanem a családi étkezések, a finom falatok, a gasztronómiai élvezetek miatt is várunk. Ezek az időszakok nem a fogyókúráról szólnak. Idén szerényebb körülmények között valósul meg ez az ünnep és még jobban oda kell figyelnünk, hogy ekkor is egészséges ételeket fogyasszunk, tudatosak legyünk a menü megtervezésekor. Hogyan tegyük mindezt? Van rá 5+1 tippem.

1. Háromszor együnk egy nap!
Törekedjünk a napi háromszori étkezésre ekkor is,amelyek között minimum négy, de maximum 6 óra teljen el.

2. Fehérjedús reggeli, tartalmas ebéd desszerttel, szerényebb vacsi
A különböző tápanyagok megfelelő időben történő bevitelére is figyeljünk. A reggeli legyen fehérjében gazdag és szénhidrátban szegény. Ezzel szemben az ebédnek, mint főétkezésünknek, tartalmaznia kell szénhidrátot. Ekkorra időzítsük a húsvéti kalács megkóstolását és ilyenkor fogyasszunk desszertet és alkoholt is. Ilyenkor érzékenyebbek a sejtjeink az inzulinra a szervezetünkben, így kevésbé raktározódik el, amit eszünk, jobban fel tudja dolgozni a testünk a pluszt. A vacsora pedig az ünnepek idején is legyen könnyű, fehérjében gazdag és szénhidrátban szegény.shutterstock_595803743.jpg
3. Minőségi és ne mennyiségi legyen a különlegesség
Kóstoljunk meg mindent, de ne együk magunkat rosszullétig. Szóljon inkább az ünnep a minőségi, különleges ételekről, mint sem a mennyiségről.

166834017_761429507906825_9067354430433593968_n.jpg4. Mozogjunk
Az ünnepek alatt se felejtsünk el mozogni. Egyrészt nagyon jól kompenzálja a túlevés következményét, másrészt segít a testnek feldolgozni a több kaját, amit bevittünk. Nem utolsósorban pedig hozzájárul a jó hangulatunkhoz is. Egy kiadós séta, kocogás szuper időtöltés a családdal, barátokkal.

5. Térjünk vissza a diétához
Az ünnepek után fontos, hogy ugyanott folytassuk a diétánkat, ahol abbahagytuk, ugyanis a kilengés ellenszere az egyensúlyi állapotba való visszatérés.

5+1. Most is alkalmazhatjuk a preload hatást!
A MedWay Diet termékeket húsvét idején is fogyaszthatod. A tejjel készült shake egy szuper reggeli, fehérjedús, szénhidrátban szegény. Ha ebéd és vacsora előtt fél órával elfogyasztjuk a vizes shake-t vagy egy alacsony kalóriás szeletet, akkor már étkezés előtt elindul az inzulintermelésünk és készen várja a táplálékot. Azaz jobban fel tudja a szervezetünk dolgozni a többletkalóriákat és kevésbé fognak zsírban raktározódni.

Húsvét alkalmával élvezzük a finom falatokat, ne számoljuk a kalóriákat, de gondoljunk az egészségünkre is, ne induljunk el a hízás lejtőjén.

Kellemes ünnepeket kívánok Nektek!  

Vásárold meg itt húsvéti programunkat, amelyben hagyományos és reform menüsort is találsz, plusz tippeket, tanácsokat és még végigkövethető tornát is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr3216485564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása