2021: Új év, új alak – ne kívánd, tervezd és valósítsd meg!

2021. január 02. - dr. Farkas Kitti

2020 arról szólt, hogy sok minden kikerült az irányításunk alól. Itt a vakcina, 2021 lesz az az év, amikor visszakapjuk az életünket. A szabadságunkat, a mobilitásunkat, a társas kapcsolatainkat. Amikor mehetünk szabadon, irodába szép ruhába, bulizni, tengerpartra nyaralni.

Ha szeretnél fogyni, formásodni, akkor legyen 2021 az új alakod éve.
Ne kívánd, tervezd meg, ebben fogok segíteni, 6 tanácsot osztok meg most veled.

1. Vedd komolyan!

Ne azért tegyél újévi fogadalmat, mert így szokás, hanem mert ezt az alkalmat választottad arra, hogy változz magadért. Nagy divat és személyesen is nagy rajongója vagyok az évtervezésnek (YearCompass), ahol meghatározzuk, megálmodjuk, milyen évet kívánunk magunknak, és hogyan akarjuk elérni. A lényeg azon van, hogy az első lapon kívánsz, álmodsz magadnak egy évet, a többi oldal arról szól, hogyan fogod ezt megvalósítani. Ez egy nagyon jó stratégia, alkalmazd!

2. Tűzz ki minél konkrétabb célokat!
Ne általánosságban fogadkozz, hanem legyen konkrét célod!

Tudd, hogy pontosan hány kilótól, hány centitől szeretnél megszabadulni, és mikorra. Írd is le. A célnak reálisnak, elérhetőnek kell lenni, de az ésszerű határokon belül lehetsz bátor. Mert a merész célkitűzések tapasztalatom szerint jobban motiválják a fogyni vágyókat, és ez segíti a cél elérését. A legtöbb ember szerintem sokkal többre képest, mint amit hisz magáról.

Dr. Demeter Anna életvezetési tanácsadó, súlycoach az Új Életmód+Coaching Programban ad is neked ehhez egy konkrét segítséget a S-M-A-R-T modellt, érdemes megismerned, ha teljesen profi célkitűzést szeretnél elérni.studio_mg_1249.jpg
3. Tervezz szakaszokban!

A terved ne csak a végcélra szóljon, legyenek benne lépcsőfokok, melyek révén lépésről lépésre, szakaszonként haladhatsz előre.

Teszteltem azokon, akik hozzám járnak, hogy mennyiben segítség nekik, ha szakaszokra bontjuk a fogyási periódust, és kéthetente találkozunk. Nagyon pozitívan hatott rájuk. Az online Alakorvoslás Programot ezért építettük fel 2 hetes szakaszokra. Ha az első kész, akkor jöjjön egy következő, ami szintén 2 hét és így tovább, amíg eléred a célod. A szakaszok között pihenhetsz egy napot, amikor a súlymegtartó szakasz szerint étkezel, vagy jutalmazd meg magad egy klassz élménnyel, programmal, ruhával, bármivel, amivel úgy érzed eredményesen zártad a szakaszt.

4. Legyél végig motivált!

Ahhoz, hogy egy tartós változás mellett elkötelezd magad, elengedhetetlenül szükséges, hogy végig motivált legyél. Amikor elkezdjük megvalósítani a tervünket, erős a motivációnk. De hogyan tartjuk ezt végig fent? Amikor már elindultunk a jó úton, jobban érezzük magunkat, le is pergett néhány kiló, esetleg a stagnál pár napig a súlyunk, akkor kapjuk a nagy próbatételt. Fent tudjuk tartani a motivációnkat? Elég erősen akarjuk a változást? Hisz már most is jobb, már most is könnyebb, már most is változtunk. 

Találjuk meg azt, ami minket tartósan motivál. Ez lehet a már korábban említett jutalmazás szakaszonként. Az is, ha az egyes szakaszoknál megnézzük, milyen végcélt tűztünk ki és megerősítjük az elhatározásunk. Visszagondolhatunk arra, honnan indultunk és ha feladjuk, akkor jó lesz-e, ha oda visszatérünk. Megfogalmazhatunk menet közben is új célt, pl. az elején kizárt volt, hogy mozogj is, de mivel energikusabbnak érzed magad, elkezded. 

Bármi lehet, a lényeg, hogy találd meg azt, ami a pályán tart.shutterstock_635268263.jpg

5. Ne az eredményre, hanem az erőfeszítésre fókuszálj!

Sokkal eredményesebb leszel, ha nem az alapján értékeled a haladásod, hogy minden nap felugrálsz a mérlegre. Jól érzed magad, ha szépen lejött egy kiló, és rosszul, ha csak 20 deka. A testünk nem egy bepogramozott gép, ha ezt csináljuk, akkor minden nap 20 dekát adunk le. Sok mindentől függ a leadott kilók mennyisége és üteme. Gondoljunk csak arra, hogy felszedni sem úgy szedtük fel, hogy minden nap azonos mennyiséget. Ez nem egy egyenes lefelé sem, ahogy felfelé sem az volt. Lesznek benne "platók", ami a test pihenője, és a kitartásunk nagy próbatétele. 

Ha az erőfeszítésre koncentrálunk, arra, amit mi teszünk bele, akkor lehet minden nap sikerélményünk. Hiszen, ha tartottuk a diétát, mozogtunk is, aludtunk is rendesen, akkor egy sikeres napot zártunk, amire legyünk nagyon büszkék. Ha az erőfeszítésre koncentrálunk, akkor kitartóbbak leszünk és jobban érezzük magunkat az úton. Hidd el, lesznek benne így nagy csodálkozások, amikor egyszercsak felveszel egy ruhát, ami ezer éve nem jött rád, és most már tökéletesen áll. Felteszed majd a kérdést, nahát, ez mikor történt? 

6. Legyen jó módszered!

Az újévi fogadalom akkor nem marad álom, ha teszel is érte. Ráadásul tudnod kell pontosan azt is, hogy mit teszel és miért. Ha fogyni akarsz, akkor kerüld a hangzatos csodadiétákat, amelyek erőfeszítés nélkül ígérnek látványos és gyors eredményt. Válassz inkább szakmailag megalapozott fogyókúrás programokat. A sikertelen fogyókúrák zöme nem a fogyni vágyók elszántságának hiánya, hanem a helytelen módszer miatt fulladnak kudarcba. A te újévi fogadalmaddal ne így legyen! Válassz szakember, orvos, dietetikus által személyesen vezetett programot, ebben tudunk mi is segíteni az Alakorvoslás Programmal.evi_kitti_mg_4662.jpg

Boldog Új Évet és egy sikeres 2021-es évet kívánunk! 

Az online programok segítségével bárhonnan könnyedén elérheted a szakszerű módszerünket. Haladhatsz egyedül, vagy ha van kedved, akkor csatlakozz a közösségünkhöz is a programosok privát csoportjában. Közös fogyást indítunk, amihez bármikor lehet csatlakozni.

Január 4-én indul a közös fogyásos tematikus programunk, tarts velünk, erről minden infó itt: LEGYEN 2021 AZ ÚJ ALAKUNK ÉVE

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Vásárold meg az online Alakorvoslás programot, egyszeri 4990 Ft-ért. (2021. január 4-ig 50% kedvezménnyel csak 2495 Ft-ért.)

További információ: Programok

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu  címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr6416368786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása