5 érv a karácsony előtti diéta mellett

2020. november 20. - dr. Farkas Kitti

Sajnos idén nem lesz olyan felhőtlen az ünnep, mint szokott. De csak rajtunk múlik, hogy ebben a nehéz időszakban a mi kis világunkban hogyan éljük meg ezt a csodálatos ünnepet.

Ne hagyjuk el magunkat, ne áljunk neki úgy, hogy mindegy, mert az állandó otthon ülés miatt úgysem látja senki, mi van rajtunk, hogy nézünk ki és mennyire feszül az a felső, vagy nadrág. Mi látjuk, érezzük, és ez befolyásolja azt is, milyen az általános közérzetünk.
Azt javaslom, tegyünk meg mindent, amit tudunk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ebben segítek most. 

Megéri diétázni karácsony előtt? BIZONY! El is mondom, miért.

veszprem_mg_0558.jpg

A hízás olyan, mint egy lejtő. Az elején lassan indulsz el rajta, de a végén, ha nem vigyázol, brutális sebességre gyorsulsz. Ha már az ünnepi lakomák előtt hízásra állítottad a szervezeted, az év végén óhatatlanul bekövetkező túlzott táplálékbevitel sokkal jobban megterheli majd a tested. Összességében többet fogsz hízni és a többlet zsírban raktározódik majd el. Ezért nagyon nem mindegy, milyen állapotban érkezel meg az ünnepi asztalhoz.

Karácsonyig javíthatsz anyagcseréd működésén

Az ünnepi időszakot megelőző 2-4 hétben érdemes megcsinálni egy intenzívebb diétát,, mely javítani fogja a szervezeted anyagcsere-működését. Persze, teljesen rendezni nem lehet ennyi idő alatt az anyagcserét, ha most kezded el, mert az legalább 6 hét, de így is felkészültebben futhatsz neki az ünnepeknek, a tested hatékonyabban lesz képes lebontani a bevitt többletenergiát.

Kevesebbet fogsz hízni

Ha egy fegyelmezett diétával felkészíted a tested és a szervezet hatékonyan bontja le a tápanyagokat, akkor kevesebbet fogsz zsírban raktározni, tehát nem fogsz annyit hízni. Az ünnepek alatti bőséges étkezéseket csak egy kis kilengésnek érzékeli majd a tested, nem pedig egy óriási sebességnél egy kövér gáznak.shutterstock_356697920.jpg

Könnyebben fogod leadni, amit felszedsz

Ha a hízás nem kezdődik meg már jóval karácsony előtt, akkor az év végén felszedett kilókat könnyebben fogod leadni. Nem csak azért, mert összességében kevesebbet fogsz hízni, hanem azért is, mert a felszedett kilók másból adódnak majd. Egy átmeneti, rövid időszak alatt ugyanis nem feltétlenül tud megnövekedni a szervezet zsírállománya. A plusz kilók leginkább a fokozott vízmegkötésből adódnak. Mivel az ünnepek alatt bővebben fogyasztasz szénhidrátot, ami emeli az inzulin szintet, és ez a szervezetben vízmegkötést okoz. Ebből következően könnyebben meg is szabadulhatsz attól, ami végül rád rakódik.

Felszabadultabban élvezheted az ünnepeket

Végeredményben, ha egy jól sikerült diéta után indulsz neki az ünnepeknek, akkor nem kell görcsölnöd azon, hogy mennyit egyél, és utólag sem kell bánnod, ha felszedsz egy picit. Így szabadon, boldogan, minden lelkiismeretfurdalás nélkül élvezheted az ünnepeket. Persze, ehhez szerintem hozzátartozik az is, hogy ne azért várjuk az ünnepeket, hogy rosszul létig együk magunkat. Az extra mennyiség helyett a cél inkább legyen az, hogy különleges minőségű ételek kerüljenek az ünnepi asztalra, és a közös ünneplés örömére koncentráljunk. Hiszen erről szól a karácsony.

Csinosabb lehetsz

Szeretnénk csinosak lenni az ünnepek alatt, ezen sokat tud javítani pár kiló leadása, ha túlsúlyunk van. Általában egy fogyás elsősorban az arcunkon látszik meg, és emiatt van az, hogy a legkisebb fogyásnak is pozitív hatása van a megjelenésünkre. Egyrészt az energetikus megjelenés is látszik az egész megjelenésen, ahogy könnyebbnek, magabiztosabbnak érezzük magunkat. Másrészt az arc is kontúrosobbá válik, amitől még szebbek leszünk. Egy csinos ruha, egy klassz smink és máris a legszebb formánkban kezdődik az ünnep.

A képen Bori látható, aki tavaly azt a célt tűzte ki, hogy karácsonyra elérni azt az alakot, amire vágyik. Olvasd el sikertörténetét itt: Bori fantasztikus átalakulásának története - képekkel. bori_mg_9689.jpg

Szeretnél egy kidolgozott online programot, amivel diétázhatsz az ünnepek előtt? Szakszerű módszertan, receptek, edzések, étrendkiegészítő vásárlásának lehetősége, akár orvosi konzultáció. 

Ebben segít a Karácsonyi formábahozú mini program, amely nem csak az ünnepek előtti időszakban segít, de karácsonyi és szilveszteri menüsort is tartalmaz a "tudatos kilengés" jegyében. 

Vásárold meg itt, egyszer 1990 Ft-ért. A FARKASKITTI kuponkóddal 50% kedvezmény is jár, azaz 995 Ft-ért juthatsz hozzá.

További információ és megvásárlás itt: 

https://alakorvoslas.hu/program/karacsonyi-program

A programról: www.alakorvoslas.hu

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr4616283298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása