Döntéseim a koronavírus járvány idejére – te hogy döntesz?

2020. március 23. - dr. Farkas Kitti

Új élethelyzetben vagyunk mindannyian. Mindenkinek nehéz. Emberként, nőként, férfiként, szülőként, gyerekként. Betegként, nővérként, orvosként. Munkavállalóként, munkaadóként. Ebben a nehéz helyzetben felelős, egyben nehéz döntéseket kell hoznunk. Otthon maradni, amennyire csak tehetjük, kerülni a fizikai kontaktust, higiéniai óvintézkedéseket bevezetni, erősen tartani a szervezetünket és megtenni mindent annak érdekében, hogy minél előbb véget érjen ez a járvány. Szeretném most megosztani veletek azt, én milyen döntéseket hoztam. Aneszteziológus, intenzíves szakorvosként, a program alapító orvosaként, 1 éves ikrek anyjaként, szülész-nőgyógyász, klinikavezető férjem feleségeként, és két orvos gyermekeként.

A személyes döntésem

  • kep_1.jpgAz Alakorvoslás Programot 2 éve azért hoztam létre, mert aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvosként azt tapasztaltam, hogy az emberek nem kapnak valódi, szakmai segítséget a túlsúlyuk leadásához. A túlsúly káros az egészségre, mindezt szakszerűtlenül leadni, tovább károsítja az egészséget. A karcagi Kátai Gábor kórház sokszor végeláthatatlan ügyeleti műszakjai előtt, után, néha közben tettem össze egy online programot, amivel ebben segíteni.
  • Az állami ellátást, az intenzív osztályt az ikrek születése miatt, a várandóság végefelé hagytam átmenetileg abba. A születésük után, hamar visszaálltam ugyan a munkába és magán altatást, illetve az alakorvoslást csináltam. Pár hete Budapesten újra beálltam az állami ellátásba, és heti 1 napot kórházban dolgozom aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvosként. Hiányzott. A hivatástudatom semmi sem tudja csillapítani bennem, még a legerősebb érzés, az anyai érzés sem. Szépen megfér egymás mellett, erősíti egymást és engem egyensúlyban tart. Így vagyok teljes.
  • 48390725_281205202595927_3296762792706572288_o.jpgAmi azonban most jön az intenzív ellátásban, az mindannyiunk rémálma. A koronavírus járvány miatt óriási lesz a nyomás az intenzív ellátáson. Nem lehet kérdés, hogy ebben a járványügyi helyzetben is tartom azt, hogy ott leszek és teszem a dolgom. Mindezt úgy kell tennem, hogy ne veszélyeztessem a gyerekeim és a férjem, a családunkat. Remélem és bízom abban, hogy az a kicsi, amit ebben a heti egy napban hozzá fogok tenni, segítség lesz azoknak a hősöknek, akik minden nap azért fognak küzdeni, hogy ne haljanak meg az emberek.

Döntésem az Alakorvoslás Program kapcsán

Alapító orvosként döntést kellett hoznom az Alakorvoslás Program kapcsán is. A járvány terjedésének lassítása, megakadályozása érdekében mindenkinek meg kell tennie mindent. természetesen mi is átalakítottuk a vállalkozás működését úgy, hogy a lehető legtöbbet tegyünk hozzá a járvány mielőbbi lecsengéséhez.

Mivel a program online működik, minden anyagot (programismertető videókat, recepteket és a tornákat is) neten keresztül éred el, így maga a szolgáltatás érintetlen marad, de az esetleges személyes találkozási pontokat kiiktattuk.

  • Sem én, sem a program orvosai nem vállalnak személyes konzultációt és BIA mérést. Ez nem halaszthatatlan vizsgálat, ezért nem szabad most eljönni otthonról és fizikai kontaktusba lépni valakivel. De tudunk nektek továbbra is egyedi tanácsadással segíteni, online formában.
  • Megszüntettük a személyes termékvásárlást, és az átvételi pontokat.
  • Megrendeltük a GLS érintésmentes szolgáltatását, azaz úgy vesztek át csomagot, hogy nem írtok alá semmit, és nem érintkeztek a futárral. Egyben a házhozszállítást ingyenessé tettük.
  • Minden eseményünket lemondtuk, újat nem szervezünk, a teljes kapcsolattartás online történik, a programosok privát Facebook csoportjában.


Te hogy döntesz? – szeretnék segíteni Neked!

  • Felelős magatartással tartsd be a hatósági szabályokat, iránymutatást. Minél előbb és a lehető legkisebb károkkal lesz vége ennek a rémálomnak, ha te is hozzáteszel a küzdelemhez. De vigyázz magadra is! A családodra, a gyerekekre. Az egészséges életvitel növeli az ellenállóképességünket és soha nem volt olyan nagy szükségünk erre, mint most. Ebben igyekeztem segíteni nektek, és részletesen megfogalmaztam itt a tanácsaim._ooo0741_1.jpg
  • A tanácsok mellett érzem azt is, hogy soha ilyen fontos nem volt az egészség, mint most. Így még többről kell szóljon a program is. Minden, ami jó, a szakszerű fogyást, megtartjuk benne természetesen, de most úgy fogjuk fejleszteni, hogy még szélesebb értelemben segítsünk egészségesnek lenni és maradni. Itt már egy több szakértőből álló csapatmunka fog megvalósulni.
  • Kidolgozok egy olyan ingyenes programot, ami az egész család számára segít abban, hogy egészséges táplálkozással és mozgással vegyétek fel otthon a harcot a vírussal szemben. Erős szervezet, erős immunrendszer, ez kell most mindenkinek. Különösen fontos, hogy ne szedjetek fel túlsúlyt, mert azzal az egészségeteket károsítjátok, nem csak az immunrendszeretek gyengítitek. Egészséges recepteket, végigkövethető otthoni felnőtt, iskolás és ovis tornákat és a tőlem megszokott szakszerű tanácsokat nyújtom át nektek._ooo0454_1.jpg
  • Külön figyeljetek oda a gyerekekre, a gyermekkori elhízás óriási probléma. A koronavírus rájuk nem annyira veszélyes, de az elhízás igen. És most indulhat el, vagy súlyosbodhat a leginkább. Ezért sokat fogok erről is most beszélni, és adok tanácsot abban, hogyan kezeljétek ezt a helyzetet a gyerekek vonatkozásában. Számos cikkben már olvashatjátok a tanácsaim, folyamatosan megosztom veletek a Facebook-on.
  • Ha túlsúlyod van, itt a lehetőség leadni. Alakítsd ki az új életviteled úgy, hogy ragadd meg ezt a lehetőséget és érd el. De szakszerű módszerrel! Egyébként is harciasan küzdök a csodamódszerek, és csodabogyók ellen, ami max. arra jó, hogy átmeneti sikerrel csapja be a fogyni vágyót és károsítsa a szervezetét. Szakszerű módszerrel nem csak megőrizheted az egészséged, de úgy adod le a túlsúlyod, hogy közben megerősíted a szervezeted.

Más most az életünk, nagyon nehéz már most is, és még csak az elején vagyunk. Tegyük, amit tudunk. Mindenki, amit csak tud. És így együtt fogjunk ezt a nehéz időszakot átvészelni.

Vigyázzatok egymásra, de vigyázzatok magatokra is.

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr515548244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása