Ki mondta, hogy diéta csak unalmas lehet? Nem kell annak lennie. Fogyókúra idején is együnk rendes ételeket, minél több természetes, feldolgozatlan alapanyagból készített, változatos fogást. Használjunk bátran fűszereket és élvezzük az ízeket! A most következő recepteket is ebben a szellemben ajánlom az Alakorvoslás Súlycsökkentő programjának új Easy étrendjéből. Mindkét étel könnyen elkészíthető vegeteriánus fogásként is.
Ebéd: Joghurtos padlizsánfőzelék görögös vagdalttal
Hozzávalók az ebédhez (egy személyre):
A főzelékhez:
- 1 db közepes padlizsán
- 1 dl joghurt
- 0,5 evőkanál (ek) tápióka keményítő
- 0,5 fej fehérhagyma
- 1,5 teáskanál (tk) olívaolaj
- só, bors, citromlé
- 0,5 tk rozmaring
- 0,5 tk kakukkfű
A vagdalthoz:
- 165 g darált sertés comb
- 1 db tojás
- 6 ek (kb. 45 g) zabpehely
- 2 tk friss petrezselyemzöld
- 2 tk görög sültek fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál (mk) zsálya
- só, tarka bors
Elkészítés:
A felkockázott padlizsánt és apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd ráöntünk annyi vizet, amennyi ellepi (kb. 3 dl). Fűszerezzük gazdagon, és addig főzzük, míg a padlizsán megpuhul. A tápióka keményítőből és joghurtból habarást készítünk, sűrítjük vele a főzeléket. Összeforraljuk, míg sűrű nem lesz.
A vadalt hozzávalóit összedolgozzuk és 30 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát. Gombócokat formázunk, olajjal vékonyan megkent alufóliára tesszük, amit összecsukunk felette. 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
Tipp: ha kihagyjuk a zabpelyhet a húsgombócból, 30 gramm szénhidrátértékben kenyeret ehetünk a főzelék mellé, például 3 kis szelet Pur-pur vagy 60 gramm súlyú teljes kiőrlésű kenyeret vagy rozskenyeret.
A vegetáriánus változathoz készítsünk 80g csicseriborsóból fasírtot, és azt tegyük feltétként a főzelékre a hús helyett.
Vacsora: Angolos frittata
Hozzávalók a vacsorához (egy személyre):
- 1 db tojás (kb 50 g)
- 2 db tojás fehérje (kb 50 g)
- 1 csík bacon (30 g)
- 150 g bab, konzerv (0,37 db)
- 0,3 db vöröshagyma
- só, bors
Elkészítés:
Egy kerámia/teflon serpenyőben a kisebb darabokra vágott bacont lepirítjuk, hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát és a babot és átforgatjuk. Egy kisebb szilikon formába öntjük át, a sóval, borssal felvert tojásokat a tetejére. 180 fokon megsütjük (kb. 10-15 perc), míg barnás nem lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e rendesen.
A vegetáriánus változatot készítsük bacon nélkül, 180 g babbal.
Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.
További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas
Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre.