Az Alakorvoslás program keretében húsvétkor sem kell számolgatni a kalóriákat. Ahogy mondani szoktam, ünnepek idejére érdemes tudatos kilengést tervezni, és ne a nagy mennyiség, hanem a különleges minőség legyen a cél az étkezések alkalmával.
A most következő tradicionális húsvéti menü megfelel ennek a kívánalomnak.
Főtt sonka
Hozzávalók 6 személyre:
- 2-2,5 kg sovány sertés- vagy pulykasonka
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk szemes bors
- 1 tk mustármag
- 2 babérlevél
- 1 mk köménymag
- 2 dl száraz fehérbor
A sonkát előző nap beáztatjuk. A főzés napján friss vízben (annyi, amennyi ellepi), nem túl magas hőfokon főzzük, hozzáadjuk a hagymákat, fűszereket, a bort. Forrástól számolt 2,5 órán át fedő alatt főzzük. Ha hústűvel megszúrva puhának ítéljük, levesszük a tűzről és hagyjuk saját levében kihűlni.
Medvehagymás kaszinótojás
Hozzávalók 6 személyre:
- 12 db főtt tojás
- 1 ek mustár
- fél ek dijoni mustár
- 1,5 ek light majonéz
- 2-3 ek görög joghurt
- 1 csokor medvehagyma
- só, fehérbors
A főtt tojásokat félbe vágjuk és a sárgákat külön tesszük. Ehhez keverjük a többi hozzávalót és fűszerezzük sóval, borssal és aprított medvehagymával ízlés szerint.
A krémet visszatöltjük a tojásokba habzsák segítségével vagy egy kiskanállal és díszítjük a tetejét aprított petrezselyemmel, karikákra vágott újhagymával.
Tipp: ha nincs időnk kaszinótojást készíteni, félbevágjuk a főtt tojásokat és egy nagy dobozos joghurtot ízesítünk mustárral, aprított medvehagymával, reszelt tormával, sóval és fehér borssal, és ezt kínáljuk a sonka mellé.
Narancsos-csokis avokádó trüffel
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 db puha avokádó
- 6 ek édesítőpor
- 1 ek cukormentes karamellszirup
- 4 nagy ek holland kakaópor
- 3 ek kókuszreszelék (+ 1/3 zacskó a hempergetéshez)
- 2 ek kókuszzsír
- fél tk vaníliaaroma
- fél narancs héja
- egy csipet só
A hozzávalókat egy robotgépben krémesre turmixoljuk, 30-45 percre hűtőbe tesszük. Nedves kézzel golyókat formázunk belőlük. Az elkészült golyókat keserű kakaóporba vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.
Fogyasztásig szigorúan hideg helyen tároljuk, mert a trüffel nagyon hamar olvad.
Jó készülődést az ünnepekre, legközelebb a reform húsvéti fogásokkal jelentkezem.
Az Alakorvoslás Program húsvéti étrendje hagyományos és reform menüsorokat tartalmaz, továbbá tanácsokat ad a tudatos kilengéshez az ünnepi időszakra.
Még nem vagy programos? Csatlakozz az Alakorvoslás Programhoz, utána lépj be a csoportba: https://alakorvoslas.hu/csatlakozom