Három ok, amiért a férfiak gyorsabban fogynak, mint a nők

2019. február 06. - dr. Farkas Kitti

Mindig nagyon örülök annak, ha egy pár együtt vág bele a diétába. Az Alakorvoslás programosai között is vannak olyanok, akik együtt csinálják és fogynak le. Jó látni, ahogy segítik, motiválják egymást a fogyókúra során, és közösen érik el a céljaikat. Párban könnyebb és gyorsabb a fogyás. Tapasztalatom szerint az elért eredmény is egyszerűbben tartható, hiszen ha egy pár együtt csinál végig egy életmódváltást, akkor kölcsönösen elégedettek lesznek egymással és az új életükkel, így nincs visszahúzó erő a rossz szokásokhoz.

Jó azonban tudni, hogy a férfiak és a nők fogyás szempontjából is eltérőek. Ez nem baj, hanem egy adottság, amit a diéta során figyelembe kell venni. Ezért van például szükség külön férfi és női étrendre, más típusú mozgásra. Amikor jelentkezik nálam egy pár és egyszerre kezdi a fogyókúrát, elmondom a különbségeket, és azt is, hogy az utasítások pontos betartása mellett a férfi mindig gyorsabban kezd el fogyni, aminek több oka is van.

_ooo0283_1.jpg

1. Először is, meghatározó a férfi és a nő eltérő hormonális háttere. A férfi hormonok sokkal inkább támogatják a fogyást. Míg a legfőbb férfi nemi hormon, a tesztoszteron a fehérje szintézist, az izomépítést támogatja, addig a női nemi hormonok közül az ösztrogén a zsír raktározását segíti elő. A jól ismert inzulinrezisztencia is a nőknél gyakoribb, ami több ponton rontja a nők nemi hormonális zavarát, ezzel hozzájárul az alma típusú zsírszöveti eloszlás kialakulásához, ami viszont tovább fokozza az inzulinrezisztenciát. Így nők esetén a magas inzulinszinttel járó állapot hatványozottan rontja az endokrin anyagcsere folyamatokat. (Ezen segíthetnek nagyon sokat az Alakorvoslás Program termékei, melyek természetes úton segítenek a vércukorszint szabályozásában.)

2. Az is lényeges, hogy a férfiak és nők testösszetétele különbözik. A férfiak általában izmosabbak. A zsírszövet lebontásában pedig óriási szerepe van az izomzatnak, ami képes oxidálni, azaz elégetni a zsírsavakat. A férfiak itt előnyben vannak, hisz eredendően nagyobb izomzattal rendelkeznek, így több kalóriát képesek elégetni, a zsírból fogyás ezért esetükben gyorsabb. Ehhez képest a nők testzsír-tartalma általában 6-10 százalékkal több mint a férfiaké, rajtuk élettani okok miatt több a zsírraktározásra alkalmas felület. A férfiaknál leginkább a hasi elhízás dominál, míg nők esetében a zsírfelesleg jobban eloszlik. Így a hasról fogyás a férfiak esetében látványosabb is, hisz egy területről történik. Van azonban árnyoldala is ennek az erősebbik nem számára: a megnövekedett hasi zsír növeli a szív-, érrendszeri betegségek veszélyét, így az elhízott, kövér férfiak kockázata jóval magasabb. A hölgyeknél jellemzőbb a combokon, fenéken elhelyezkedő zsírréteg (körte típus), így a többlet egészségükre nézve kevésbé veszélyes.

3. Végül pedig lélektani oka is van annak, hogy a férfiak gyorsabban fogynak. A nők ugyanis sajnos hajlamosabbak az érzelmi evésre. A férfiak bár nehezebben kezdenek bele a diétába, megoldásalapú gondolkodásuk segít abban, hogy azt az előírásnak megfelelően tartsák, nem kezdenek el rajta változtatni, még ha rosszabb napjuk volt, akkor sem.

Utóbbi miatt különösen jónak tartom azt, ha a párok együtt szánják el magukat a fogyásra.

Győzd meg a férjed, a társad, a pasid, a barátod (ahogy tetszik), hogy legyen a partnered a fogyásban is! Meglátod, óriási segítség lesz számodra.

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: www.alakorvoslas.hu

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr8314612196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása