Mozogj a szép alakért! Íme 5 szakmai érv, hogy tudd miért!

2018. november 12. - dr. Farkas Kitti

A rendszeres testmozgás fontos feltétele a szép alak megszerzésének és megtartásának. Nem mondtam újdonságot, ezt mindenki tudja. Mozogni kell. De azt tudod, hogy miért? 5 okot is tudok mondani. (Az egészségedre gyakorolt temérdek pozitív hatáson felül.) 

_ooo0198.jpg

1. A fogyás vastörvénye, hogy több energiát kell felhasználnod, mint amennyit beviszel, a mozgás pedig ezt könnyíti meg. Egyszerűen több energiát adsz le, mintha nem mozognál. A tápanyagokból a mozgás intenzitásának és időtartamának függvényében keletkezik energia: a magas intenzitású edzésnél elsősorban szénhidrát, az alacsonyabb intenzitásúnál inkább zsír szolgáltatja az energiát. Ezért is fontos fogyásnál többet mozogni alacsony/közepes intenzitással (a legjobb, ha éhgyomorra).

2. Javítja az inzulinérzékenységet. A mozgás növeli a sejtek inzulinérzékenységét, ami azt jelenti, hogy jobban fel tudja dolgozni a tested az energiát és a bevitt táplálékot kevésbé raktározza el zsír formájában.

3. A zsír nem kér enni, az izom igen! Ha jobb a testösszetételed, azaz jó az izomzatod, akkor több energiát tud felhasználni a tested, azaz többet ehetsz úgy, hogy nem raktározza el. A rajtad lévő zsírdepók azonban nem használnak fel energiát, erre mondom azt, hogy „nem kér enni”.

4. Ha mozogsz, kevésbé leszel éhes. Tudom, hogy az elsőre furán hangzik, de próbáld csak ki. A rendszeres testmozgás egyértelműen csökkenti az éhségérzetet a fogyókúra során. Plusz a mozgással töltött idő alatt sem jár az eszed a kaján, csökken az esélye az unalomból evésnek. Extra jó hír: ha min. 40 percet mozogtál, akkor az általam javasolt 3 étkezésen felül lehet egy negyedik, egy snack étkezés is.

5. A mozgás pszichésen is segít, egyszerűen jobban fogod magad érezni. Több lesz az energiád, jobb lesz a kedved és nem csak jobban megy majd a fogyás, de egyszerűen jobban fogod érezni magad!

Ha engem kérdezel, nem múlik el úgy nap, hogy ne sportoljak, pedig rettentő elfoglalt vagyok és a kórházi műszak miatt komoly alváskiesések is vannak. De a fizikailag és lelkileg nehéz kórházi ügyeleti műszak után például semmi más nem segít nekem, csak egy jó edzés. Feltölt, megerősít és tovább lendít._ooo0102_1.jpg

Mennyit mozogj?

Az ajánlásom heti min. 150 perc, amit érj el minél előbb és épüljön be az életedbe. Szándékosan nem azt mondom, hogy sportolj, hanem azt: mozogj! Nem kell sportolónak lenned, nem kell a konditerem, high-intensity tréning, futás, ha nem az a te világod (de persze, ha igen, akkor csináld azt). A lényeg, hogy aktivizáld magad. Bármi lehet, ami a pulzusodat megemeli és legalább 30-40 percig tart. Egy tempósabb séta, táncolás, biciklizés, úszás….tényleg bármi! A cél, amit el kellene érned, hogy összesen 150 percet mozogsz minden héten (3-4 alkalomra elosztva).

Ha azt mondod, mindent megcsinálsz, amit a programban mondok, na de ezt már biztos nem, hogy még mozogj is. Akkor is napi 10 percet iktass be. Tekintsd úgy, hogy ezzel erősíted meg az elhatározásod, hogy új alakod lesz. 10 perc nem sok, de energiát fog adni neked a célodhoz vezető útra. Titkon azt is remélem tőle, hogy kedvet kapsz majd a több mozgáshoz is… :)

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu  címre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr3414366905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása