Citromos csirkecomb, joghurtos céklasaláta

Egyetek rendes kajákat!

2018. október 27. - dr. Farkas Kitti

Az Alakorvoslás program étrendjeiben egyszerűen elkészíthető, természetes fogásokat találsz. Ilyen ez a recept is, amelyet a Speed program új, őszi-téli étrendjében találod. Gyors és természetes, a friss alapanyagokat csak össze kell dobálni egy tepsibe, betolni a sütőbe, és már kész is.

Ahogy korábban írtam, a fogyókúra nem jelenti azt, hogy folyton csak csirkemellet kéne enni. Nyugodtan fogyaszthatsz csirkecombot (vagy bármilyen más húst), a húsában és a bőrében található, egy adagra jutó zsír nem sok és nem is egészségtelen. Ha diétázol, a csirkecomb esetében is inkább arra ügyelj, hogy ne rántva, és ne túl sok mártással fogyaszd, mert ezek tényleg hizlalnak. Ebben a receptben a köret rendkívül egészséges és finom, a cékla ugyanis igazi szuperzöldség. Gazdag kálium-, kalcium-, vas-, szilícium- és magnéziumforrás, de tartalmaz folsavat is, ami jól hat a hormonokra. A kálium jót tesz az izomzatnak, ami fogyókúra idején különösen fontos.

20181021_130510.jpg

Hozzávalók a csirkéhez:

  • csirkecomb
  • vaj
  • citrom felkarikázva
  • fokhagyma
  • póréhagyma
  • só, bors, rozmaring vagy kakukkfű

Hozzávalók a salátához:

  • cékla (használhatunk savanyúságot is)
  • görög joghurt
  • só, fehér bors, fűszerkömény vagy római kömény
  • petrezselyem

Elkészítés:

A csirkecombok bőrét bekenjük a szeletekre vágott citrommal, és fűszerezzük: sózzuk, rozmaringozzuk. Ha felfejtjük a bőrét, alá is tehetünk citrom-, hagymakarikákat és fokhagymát. Az alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsit kikenjük az olvasztott vajjal vagy olajjal és ráfektetjük a combokat. Ha erre nincs időnk, csak mellé dobálunk mindent. Ha friss céklát használunk, vastagabb karikákra vágva a combok alá tehetjük az alufóliára. Összezárjuk az alufóliát, és 160 fokos sütőben 30-40 percig így sütjük, majd szétnyitjuk és további 5-10 percig 200 fokon megpirítjuk. A salátához a görög joghurtot ízesítjük, és a céklára borítjuk. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezt a receptet, a pontos mennyiségek megjelölésével megtalálod az Alakorvoslás Programhoz tartozó új, őszi Speed étrendben. A programhoz a következő linken tudsz csatlakozni: https://alakorvoslas.hu/csatlakozom 

Az Alakorvoslás különböző programjai közül lehet választani, attól függően, mi a cél: gyors fogyás, könnyű életmódváltás vagy egészséges étrend kialakítása. A módszer egy 7 pontos keretrendszert határoz meg, amit be kell tartani. Ezen felül mindenki szabadon eldönti a célja alapján, melyik programot választja. A programok között a különbség a diéta kalória és tápanyagmennyiségében van. A program középpontjában a saját MedWay Diet termékcsalád áll, amely természetesen és hatékonyan támogatja a fogyást. További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr1514324893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása