Grillezett padlizsán és csirkemell, salátával

Egyetek rendes kajákat!

2018. augusztus 19. - dr. Farkas Kitti

Ha nyár, akkor grillezés. Nagyon kedvelem az ételek elkészítésének ezt a könnyű és gyors módszerét. Különösen jó eszköz az elektromos kontakt grill, amelyen hozzáadott zsiradék nélkül is süthetők különféle húsok és zöldségek. (Tipp: ha a kontakt grillre tett alapanyagokat sütőpapírba tesszük, akkor semmi sem fog a grill lapra ragadni, így a tisztítással is kevesebb gondunk lesz.)

Bár a padlizsán általában köretként, vagy húspótló fogásként szerepel a receptekben, ebben az ételben a csirkemell mellett egyenrangú főszereplő. A padlizsán egészséges. C-vitaminban, folsavban gazdag, valamint káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot is tartalmaz. Főként emésztőszervi, illetve máj- és vesebetegségek esetén tartják jótékony hatásúnak a fogyasztását. A padlizsán a fogyás elérésében is segít, hiszen rendkívül energiaszegény: száz grammjában csupán 27 kalória van. Igaz, nem mindegy, hogyan készítjük el. Ha a padlizsánt nem szárazon grillezzük, akkor érdemes vigyázni, mert szivacsszerű húsa elképesztően sok zsiradékot képes felszívni.
20180815_122142_1.jpg

Hozzávalók két személyre:

  • két közepes padlizsán
  • egy nagyobb egész csirkemell
  • 4 fej szívsaláta
  • 6 koktélparadicsom
  • só, bors, citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • pár csepp folyékony édesítőszer
  • egy csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

A közhiedelemmel ellentétben a padlizsán sütése nem feltétlenül igényel hosszas előkészületeket. Egyszerűen vágjuk hosszában szeletekre, és szárazon grillezzük meg a padlizsánszeleteket. (Nem lesz keserű.) Ha kész, ízesítsük pici olajjal, sóval, borssal, citromlével és petrezselyemmel. Ezután a csirkemellet két részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és ugyancsak szárazon a grillre tesszük. A salátához feldaraboljuk a szívsalátát és a paradicsomot, majd a mustárból, olívaolajból, édesítőszerből és citromléből álló salátaöntettel meglocsoljuk. Tálaláskor a grillezett csirkét és a padlizsánt a salátára tesszük.

 

Hasonló diétás recepteket találhatsz az Alakorvoslás Programhoz tartozó étrendekben. A programhoz a következő linken tudsz csatlakozni: https://alakorvoslas.hu/digital-cart

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr2514184425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása