Közhely, de aligha van jobb diétás ételfajta, mint a saláta. Finom, egészséges, számtalan változatban elkészíthető, és könnyen összedobható fogásról van szó, amely a közhiedelemmel kifejezetten laktató tud lenni. Nyáron, nagy melegben különösen jó választás, ha akár ebédre, akár vacsorára valamilyen tartalmas salátát készítünk. Ilyenkor arra figyeljünk, hogy legyen az ételünkben megfelelő fehérjeforrás, például hús, sajt, hal, tojás.
Most utóbbi kettőt választottam, az egyszerű tonhal és a főtt tojás ugyanis remekül illik egymáshoz. Ami talán egy kicsit szokatlan ebben a receptben az a friss zöldfűszerek nagy mennyiségben történő felhasználása. Magyarországon valóban fűszerként használják ezeket, de aki szereti, annak javaslom, hogy a petrezselyem és a koriander zöldjét bátran fogyassza salátaként is. Főként, hogy mindkettő nagyon egészséges, gyógyhatású összetevőket és vitaminokat tartalmaz. A petrezselyem és a koriander is jó tesz az emésztésnek, gyorsítja az anyagcserét, gátolja a puffadást, méregtelenít és jótékony hatással van a bőrünkre is.
Hozzávalók:
- 80g tonhal (konzerv)
- 2 tojás
- szívsaláta
- paradicsom
- 2 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 nagy csokor friss koriander
- citromhéj
- dresszing: olívaolaj, só, bors, citromlé
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, a legjobb, ha kicsit krémes marad a sárgája, de aki szereti főzheti 10 perc alatt teljesen keményre is. A saláta hozzávalóit feldaraboljuk, a petrezselyem és koriander leveleket nem kell túl apróra vágni, mivel salátaként fogyasztjuk. Hozzáadjuk a tonhalat és a főtt tojásokat, végül pedig meglocsoljuk a dresszinggel.
Hasonló recepteket az Alakorvoslás Program különböző étrendjeiben is találsz.
Az Alakorvoslás Programhoz a következő linken tudsz csatlakozni: https://alakorvoslas.hu/digital-cart