Vacsoratipp: spárgás-sonkás omlett

Egyetek rendes kajákat!

2018. július 02. - dr. Farkas Kitti

Eddig főként ebéd recepteket írtam a blogra. Ideje ezen változtatni, hiszen bármilyen diétát követünk, fontos, hogy vacsorára helyesen étkezzünk. Az Alakorvoslás Program egyik fő szabálya szerint a vacsora legalább 4, legfeljebb 6 órával kövesse az ebédet. Ügyeljünk arra, hogy túl későn már ne együnk. Lényeges továbbá, hogy este ne vigyünk be túl sok szénhidrátot, mert ezzel megakadályozzuk az éjszakai zsírbontást. A vacsora legyen mindig inkább fehérjében gazdag. Aki fogyni szeretne, annak fájdalom, de le kell mondania a vacsora utáni desszertről, ezt még nyaralás idején is érdemes betartani. Ha „bűnözünk”, akkor édességet inkább ebéd után fogyasszunk.

A mai receptem kiváló fogás vacsorára. A spárgás-sonkás omlett sok fehérjét és kevés szénhidrátot tartalmaz, ugyanakkor nagyon finom és laktató. A spárga pedig az egyik legkiválóbb diétás alapanyag: rendkívül kevés a cukortartalma, 100 gramm spárga mindössze 20 gramm kalóriát tartalmaz, viszont A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban gazdag. A spárga erősen vízhajtó, ami jó hatással van az anyagcserére és a veseműködésre, emiatt gyógynövényként is számon tartják.

Hozzávalók két személyre:

  • egy csokor zöld spárga
  • 10 dkg gépsonka
  • 6 tojás
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • só, bors
  • snidling

36379798_10211945353685507_4634416351157420032_n.jpg

Elkészítés:

A spárgát megmossuk, majd egy teflonban, kevés sós vízben előfőzzük. Ha megpuhul, de még roppanós, leöntjük róla a vizet, és kitesszük az edényből a spárgát. Ugyanebbe a teflonba kevés olajat öntünk, megpiritjuk a sonkát, visszatesszük a spárgát, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat. Kevés sóval, borssal fűszerezzük, a végén snidlinggel meghintjük. Jó étvágyat!

Az Alakorvoslás Programhoz a következő linken tudsz csatlakozni: https://alakorvoslas.hu/digital-cart 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr2714085641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása