Többen is kérdeztétek már a receptek kapcsán, hogy lehet-e burgonyát enni diéta idején. A válaszom az, hogy mértékkel, de igen. Az Alakorvoslás Program keretében igyekszem leszámolni azzal a tévhittel, hogy egyáltalán nem szabad szénhidrátot fogyasztani. Ebédre nyugodtan készíthetünk magunknak hagyományos köreteket, például rizst vagy burgonyát, de természetesen úgy, hogy a betartjuk az étrendekben előírt mennyiségeket.
A krumpli ráadásul sok C-vitamint, valamint káliumot tartalmaz, ami jó a magas vérnyomásra, és hidratál is. Nem utolsó sorban, különösen az újkrupmli, nagyon finom, amit a tavaszi és a nyár eleji idényében kár lenne kihagyni.
Hozzávalók:
- csirkemell
- újkrumpli
- zöldbab
- szívsaláta
- paradicsom
- snidling
- citromhéj
- dresszing: mustár, olívaolaj, só, bors, citromlé
Elkészítés:
Először is a saláta alapját adó újkrumplit és zöldbabot (fagyasztott is jó) előfőzzük: az újkrumpli legyen puha, a zöldbab pedig maradjon roppanós. Lecsepegtetés után keverjük ezeket össze a salátalevelekkel, a paradicsommal és a mustáros öntettel, majd hintsünk rá apróra vágott snidlinget és reszeljünk rá citromhéjat. Az eredmény egy nagyon finom meleg saláta lesz, amihez nagyon jól megy az egyszerű grillezett csirkemell. Jó étvágyat!
Az Alakorvoslás Programhoz a következő linken tudsz csatlakozni: https://alakorvoslas.hu/digital-cart