Az Alakorvoslás Programban részletes étrendi javaslatokat találsz (férfi és női verzió egyaránt), amit profi dietetikussal állítottunk össze. Egy részét megosztom veletek a blogomon.
Egyet fogadj meg (most és mindörökre): rendes kaját eszel! Nem különböző átdolgozott, zsírmentes, szénhidrátmentes, „kivették belőle, ami hizlal és beletették a ki-tudja-mit” kajákkal, meg kajapótlókkal hitegeted magad. Nem ez a fogyás útja! Normális kaját egyél, minél természetesebbet. Például ezt a finom margarita csirkemellet almás-uborkás rizottóval, ami az Easy étrendünkben szerepel. Jó étvágyat! :)
Hozzávalók:
- csirkemell
- mozzarella light
- joghurt
- rizs
- parmezán sajt
- alma
- uborka
- teavaj
- olivabogyó
- friss fokhagyma
- paradicsom
- tengeri só, szerecsendió, rozmaring
- kapor, mentalevél
- citromlé
Elkészítés:
A fűszerekkel és zúzott fokhagymával bekent hússzeletet olajjal kikent teflon serpenyőben 2 perc alatt átpirítjuk, majd leöntjük joghurttal és pár percig tovább pirítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejére halmozzuk a szeletelt paradicsomot és mozzarella sajtot, majd 10-15 perc alatt megsütjük.
Az uborkát félbevágjuk, egyik felét centrifugáljuk. Másik felét (ha szükséges, pl.: háztáji ubinál) kimagozzuk, finomra vágjuk. A rizst a vajon üvegesítjük. Több részletben hozzáadjuk az alaplevet, és folyamatos kevergetés mellett al dentére készítjük. Hozzáadjuk a parmezánt, majd az uborkalevet, az uborka- és almakockákat, a joghurtot és a fűszernövényeket. Sóval, citromlével ízesítjük.
A recept az Alakorvoslás Program Easy étrendjében szerepel. Férfiak és nők eltérő mennyiségben fogyaszthatnak belőle, pontos értékeket az étrendben találtok.
Az Alakorvoslás Programhoz a következő linken tudsz csatlakozni: https://alakorvoslas.hu/digital-cart