Ebéd: joghurtos padlizsánfőzelék görögös vagdalttal, vacsora: angolos frittata

Ízelítő az új Easy étrendből

2020. január 26. - dr. Farkas Kitti

Ki mondta, hogy diéta csak unalmas lehet? Nem kell annak lennie. Fogyókúra idején is együnk rendes ételeket, minél több természetes, feldolgozatlan alapanyagból készített, változatos fogást. Használjunk bátran fűszereket és élvezzük az ízeket! A most következő recepteket is ebben a szellemben ajánlom az Alakorvoslás Súlycsökkentő programjának új Easy étrendjéből. Mindkét étel könnyen elkészíthető vegeteriánus fogásként is.

Ebéd: Joghurtos padlizsánfőzelék görögös vagdalttal

shutterstock_100937863.jpg

Hozzávalók az ebédhez (egy személyre):

A főzelékhez:

  • 1 db közepes padlizsán
  • 1 dl joghurt
  • 0,5 evőkanál (ek) tápióka keményítő
  • 0,5 fej fehérhagyma
  • 1,5 teáskanál (tk) olívaolaj
  • só, bors, citromlé
  • 0,5 tk rozmaring
  • 0,5 tk kakukkfű

A vagdalthoz:

shutterstock_133488623.jpg

  • 165 g darált sertés comb
  • 1 db tojás
  • 6 ek (kb. 45 g) zabpehely
  • 2 tk friss petrezselyemzöld
  • 2 tk görög sültek fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál (mk) zsálya
  • só, tarka bors

Elkészítés:

A felkockázott padlizsánt és apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd ráöntünk annyi vizet, amennyi ellepi (kb. 3 dl). Fűszerezzük gazdagon, és addig főzzük, míg a padlizsán megpuhul. A tápióka keményítőből és joghurtból habarást készítünk, sűrítjük vele a főzeléket. Összeforraljuk, míg sűrű nem lesz.

A vadalt hozzávalóit összedolgozzuk és 30 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát. Gombócokat formázunk, olajjal vékonyan megkent alufóliára tesszük, amit összecsukunk felette. 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tipp: ha kihagyjuk a zabpelyhet a húsgombócból, 30 gramm szénhidrátértékben kenyeret ehetünk a főzelék mellé, például 3 kis szelet Pur-pur vagy 60 gramm súlyú teljes kiőrlésű kenyeret vagy rozskenyeret.

A vegetáriánus változathoz készítsünk 80g csicseriborsóból fasírtot, és azt tegyük feltétként a főzelékre a hús helyett.

Vacsora: Angolos frittata

shutterstock_475174243.jpg

Hozzávalók a vacsorához (egy személyre):

  • 1 db tojás (kb 50 g)
  • 2 db tojás fehérje (kb 50 g)
  • 1 csík bacon (30 g)
  • 150 g bab, konzerv (0,37 db)
  • 0,3 db vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Egy kerámia/teflon serpenyőben a kisebb darabokra vágott bacont lepirítjuk, hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát és a babot és átforgatjuk. Egy kisebb szilikon formába öntjük át, a sóval, borssal felvert tojásokat a tetejére. 180 fokon megsütjük (kb. 10-15 perc), míg barnás nem lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e rendesen.

A vegetáriánus változatot készítsük bacon nélkül, 180 g babbal.

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr915428342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.