Eddig főként ebéd recepteket írtam a blogra. Ideje ezen változtatni, hiszen bármilyen diétát követünk, fontos, hogy vacsorára helyesen étkezzünk. Az Alakorvoslás Program egyik fő szabálya szerint a vacsora legalább 4, legfeljebb 6 órával kövesse az ebédet. Ügyeljünk arra, hogy túl későn már ne együnk. Lényeges továbbá, hogy este ne vigyünk be túl sok szénhidrátot, mert ezzel megakadályozzuk az éjszakai zsírbontást. A vacsora legyen mindig inkább fehérjében gazdag. Aki fogyni szeretne, annak fájdalom, de le kell mondania a vacsora utáni desszertről, ezt még nyaralás idején is érdemes betartani. Ha „bűnözünk”, akkor édességet inkább ebéd után fogyasszunk.
A mai receptem kiváló fogás vacsorára. A spárgás-sonkás omlett sok fehérjét és kevés szénhidrátot tartalmaz, ugyanakkor nagyon finom és laktató. A spárga pedig az egyik legkiválóbb diétás alapanyag: rendkívül kevés a cukortartalma, 100 gramm spárga mindössze 20 gramm kalóriát tartalmaz, viszont A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban gazdag. A spárga erősen vízhajtó, ami jó hatással van az anyagcserére és a veseműködésre, emiatt gyógynövényként is számon tartják.
Hozzávalók két személyre:
- egy csokor zöld spárga
- 10 dkg gépsonka
- 6 tojás
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- só, bors
- snidling
Elkészítés:
A spárgát megmossuk, majd egy teflonban, kevés sós vízben előfőzzük. Ha megpuhul, de még roppanós, leöntjük róla a vizet, és kitesszük az edényből a spárgát. Ugyanebbe a teflonba kevés olajat öntünk, megpiritjuk a sonkát, visszatesszük a spárgát, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat. Kevés sóval, borssal fűszerezzük, a végén snidlinggel meghintjük. Jó étvágyat!
Az Alakorvoslás Programhoz a következő linken tudsz csatlakozni: https://alakorvoslas.hu/digital-cart