Hogyan lesz a hízásból fogyás? 1. rész

Kezdjük az alapokkal

2018. április 14. - dr. Farkas Kitti

Sokat írtam már arról, hogy miről ismerhetjük fel a helytelen fogyókúrákat, illetve, hogy ezek milyen kedvezőtlen hatással lehetnek a testünk működésére. Joggal kérdezitek sokan, hogy jó-jó, de akkor milyen a helyes fogyókúra. Hogyan lesz a hízásból fogyás? Mi a jó megoldás?

Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz, ahogy csodaszerek és csodamódszerek sem léteznek, de a jó hír az, hogy a válasz létezik. Van megoldás, és a következőkben azt több poszton keresztül le is fogom írni nektek. Fontos, hogy menet közben megtanítsak neked néhány dolgot a tested működéséről, így nem csak tudod, hanem érted is majd, mit kell tenned a szép alak elérésért és megtartásáért.

Kezdjük most a megoldás egyik kulcsának bemutatásával, ami nem más, mint az inzulin.

Mi az az inzulin?shutterstock_1005941926.jpg

Az inzulin a szervezet teljes anyagcseréjének, tehát a szénhidrát-, a zsír-, és a fehérje anyagcseréjének a legfőbb szabályozó hormonja. Ha bármilyen szénhidrátot eszünk, az megemeli a vércukorszintünket, erre válaszul a hasnyálmirigy kibocsátja az inzulint. Ez egy hírvivő molekula, amely „szól” a sejteknek, hogy energia jött a szervezetbe, a sejtek pedig fel tudják venni az inzulin segítségével az energiát. Olyan, mintha az inzulin egy kulcs lenne, ami kinyitja az ajtót. Ezt követően a vércukorszint rendeződik, az inzulin elbomlik.

Ez a normál folyamat.

Ha viszont az ember túl sok szénhidrátot eszik, akkor folyamatosan inzulinra van szükség. A hasnyálmirigy folyamatosan fogja termelni, a sejtek pedig egyre érzéketlenebbé válnak az inzulinra. Ez az inzulinrezisztencia. Egyre több inzulin mellett nyílik csak az ajtó, és tudják csak felhasználni a szénhidrátot a sejtek. A vércukor ezáltal ugyan csökken, a szénhidrátot felhasználják a sejtek. Viszont a bődületes mennyiségű inzulin ott fog maradni, és ez okozza a problémát.

Egyrészt ugyanis az inzulin, mint a zsír raktározásáért is felelős hormon, akadályozza a zsírbontást. Másrészt szteroid hormonná fog lebomlani, ami negatívan érinti az anyagcserét. Harmadrészt a hasnyálmirigy ki fog merülni egy idő után, nem tud már elegendő inzulint termelni és itt kezdődik a cukorbetegség, mert inzulin hiányában nem fog lebomlani a cukor. Az eredmény az lesz, hogy hízni fogunk.

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez ne következzen be? 

Állítsuk vissza az anyagcserénk működését a normálisra, és ennek egyik fontos feltételeként, ne tartsuk folyamatosan magasan az inzulinszintünket, mert akadályozni fogjuk a zsírbontást.

Ha ezt komolyan vesszük, már is sokat teszünk azért, hogy a hízásból, fogyás legyen.

Hogyan tudjuk ezt elérni? Legközelebb innen folytatjuk.

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer. Két orvos, Dr. Farkas Kitti alapító és Dr. Bajnok Éva endokrinológus szakorvos tudományos hátterű, különböző felépítésű, de azonos koncepciójú online programjai közül mindenki ki tudja választani a számára leginkább megfelelőbbet.
Csatlakozz az Alakorvoslás Programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre. 

_ooo0454.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr6513833734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezső Balázs 2020.11.08. 08:04:19

Pécsett szeretnék hozzá jutni a fogyás lehetőségéhez.

dr. Farkas Kitti · www.alakorvoslas.hu 2020.11.12. 14:37:25

@Dezső Balázs: Kedves Balázs! Az Alakorvoslás Program online működik, így meg tudod vásárolni a www.alakorvoslas.hu címen. Ha szükséges, onlne konzultációt is tudsz kérni. Ha bármi kérdésed lenne, örömmel segítek.
süti beállítások módosítása