Az ősz ízei az Alakorvoslás Program receptjeiben

2021. szeptember 09. - dr. Farkas Kitti
Minden évszaknak megvan a saját ízvilága, az éppen elérhető alapanyagok, az éppen érő gyümölcsök miatt.
Bármikor is diétáztok a program szerint, óriási recepttárunknak köszönhetően előnyben tudjátok részesíteni a szezonális hozzávalókat, most például - többek között - az almát, a diót, a sütőtököt vagy épp a gombát.

Az almához egész évben hozzá lehet jutni, de mégis ősszel kezdődik igazán a szezonja. Magas rosttartalmú, azaz tisztítja a bélrendszert a káros lerakódásoktól. C-vitamin és antioxidánstartalma miatt remek immunerősítő. Természetes gyulladáscsökkentő, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet. Az almában lévő foszfor-, és B-1 vitamin a megfelelő ideg-, és agyműködéshez járul hozzá. Mindezek mellett jelentős mennyiségű A- és B vitamin, folsav, kalcium és magnézium is található benne.
Könnyedén elcsomagolhatjuk gyermekünknek is, tökéletes uzsonna.

desktop2.jpg
Az almát gyakran társítjuk dióval. A dió fogyasztása a benne levő omega-3-zsírsavak, magnézium, kálium, fluor, mangán, réz, szelén és E-vitamin miatt javasolt, de csak kis mennyiségben, ugyanis nagyon magas a kalóriatartalma.

A receptkeresőnkben számos recept tartalmazza ezt a két tipikus őszi alapanyagot, például az almás-diós-quinoás / áfonyás-almás / almás-chia magos túrókrém, de nagyon közkedvelt az almás céklafőzelék is fokhagymás sertéssülttel.

Az ősz másik kedvelt alapanyaga a sütőtök. A sütőtök magas rosttartalmának köszönhetően igen laktató étel. Sok benne a béta-karotin, ami a szervezetünkben A-vitaminná válik, ami nagyon fontos a szemek egészségéhez. Szintén magas a C-vitamin tartalma, így hatékonyabbá teszi immunrendszerünk ellenálló képességét. Magas antioxidáns-tartalma semlegesíti a szabadgyököket, ezzel megakadályozza a sejtek károsodását, így a sütőtöknek bőrvédő hatása is van. Csökkenti a rossz koleszterinek szintjét, így védi az érrendszerünket, a kisebb szívbetegségek veszélyét csökkenti. Bár kevés kalóriát tartalmaz, glikémiás indexe magas. 
A receptkeresőnkben a sült sütőtök és a sütőtök krémleves több változata mellett sütőtökmártásra is található recept.

125504110_682269929156117_7219807451866796973_n.jpg

A gomba szuper rostforrás, esszenciális nyomelemeket, B2-, B3-, B5- és B12-vitamint, káliumot, antioxidánst, szelént és szívvédő rezet is tartalmaz, értékes fehérjeforrás. Tápanyagtartalma mellett állaga miatt is gyakori húspótló a vegetáriánus étkezésben, bár fehérjetartalma attól elmarad. Kitűnő alapanyag levesekhez mártásokhoz, de párolva / töltve köretként is fogyaszthatjuk. 
Tipp: Egyedi fejlesztésű receptkeresőnkben hozzávalókra is tudtok szűrni és kedvenceket is tudtok megjelölni.

Bár a blogon megfogalmazott tanácsok önmagában sokat segítenek, ha szeretnél komplett étrendet receptekkel, teljes élettani kommentárral, mozgásanyaggal akkor ajánlom a saját szakmai programom: www.alakorvoslas.hu

A programhoz csatlakozás egyszeri 4990 forintos díjat jelent és a program anyagait korlátlanul elérheted. Nem jár termékvásárlási kötelezettséggel.

De ha szeretnél egy tudományosan igazolt eredményekkel rendelkező, természetes termékcsaládot is segítségül hívni, a könnyű és még hatékonyabb fogyás érdekében, akkor ismerd meg a termékeim itt: https://alakorvoslas.hu/termekek


A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr3516683516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása