Három éhségűző diétás leves recept

2020. október 01. - dr. Farkas Kitti

A legtöbb diéta ott vall kudarcot, hogy éhesek vagyunk. Éhezni pedig nem jó érzés, éppen ezért az Alakorvoslás Programot úgy építettem fel, hogy a fogyni vágyó ne legyen éhes a diéta alatt. Az étrendkiegészítők is ezt a célt támogatják, de az étrendek mellett lehetőség van menekülőétkezésre is, ha nem elég az aznapi menü. Lehet az ebédet növelni vele, vagy a 4-6 órás kereten túl fogyasztani belőlük. Ezek úgynevezett Jolly Joker levesek, amelyek szénhidrátban és kalóriában szegények, mégis a kalóriasűrűségük kitűnő, azaz kellemesen eltelíti a hasunkat. Így kellemetlenség nélkül haladhatunk tovább a célunk felé. Nézzünk most három szuper Jolly Joker receptet.

Citromos-tárkonyos karalábéleves citromos-tarkonyos_karalabeleves.jpg

  • 150 g karalábé
  • 50 g zeller
  • 2 fej gomba
  • 1 tk citromlévagy limelé
  • 0.5 mk citromhéj

A receptben használt fűszerek: tárkony, petrezselyemzöld, só, bors, Vegeta Natúr ételízesítő

A zöldségeket megpucoljuk és egyenlő méretű kockákra/szeletekre vágjuk. Fűszerezzük egy-egy mokkáskanál tárkonnyal, petrezselyemzölddel és egy teáskanál Vegeta Natúr ételízesítővel, ízlés szerint sóval és borssal, majd 300-400 ml vízzel 30-40 perc alatt puhára főzzük.

Tipp: Ha reszeljük a zöldségeket vagy julienne-re vágjuk, csökkenthető a főzési idő.

 

Mandulatejes karfiollevesmandulatejes_karfiolleves.jpg

  • 200 g karfiol
  • 200 ml mandulatej

A receptben használt fűszerek: curry, fokhagymapor, chili, fahéj, só, fehér bors, friss korianderzöld

Mindent egybe teszünk és 30-35 perc alatt puhára főzzük a karfiolt. Pürésíthetjük, de darabosan is fogyasztható, ha szükséges 0,5-1 dl vizet is adhatunk hozzá. Fűszerezéshez pár csipet curryt és fokhagymaport, egy csipet chilit és fahéjat, valamint tetszés szerint sót és fehér borsot használjunk. Ízlés szerint kevés édesítővel is édesíthetjük, egy teáskanál friss korianderzölddel tálaljuk.

 

Világ ízei póréhagymás káposztaleves

  • 0.25 db póréhagyma
  • 1 tk olívaolaj
  • 130 g kelkáposztavagy vegyesen fele kel-, fele édeskáposzta
  • 2 dl zöldségalaplévagy víz + ételízesítő/fűszerek

A receptben használt fűszerek: zöldbors

A póréhagymát megpirítjuk az olajon, majd mellé dobjuk az aprított káposztákat. Felöntjük a zöldség alaplével, fűszerezzük ízlés és az alábbi ötletek szerint, majd 30 perc alatt puhára főzzük. Ezután turmixolhatjuk és átforralhatjuk, de darabosan is fogyasztható.shutterstock_153350252.jpg
Tipp a különböző fűszerezésekhez:
- mexikói: római kömény, pár csipet limehéj, limelé, kevés chili
- indiai: curry vagy bármilyen masala és 1-2 teáskanál paradicsompüré
- magyaros (pirospaprika, fokhagyma, fekete bors, köménymag
- olasz: bazsalikom, oregánó, kevés majoranna + 1 teáskanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál balzsamecet

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr816223112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása