Adri története: "El sem tudom mondani hány év után látom a mérlegen ezt"

2020. augusztus 09. - dr. Farkas Kitti

Júliusi „Nyaralni készülünk” sorozatunk egyik mentora Adri volt, akit a mentor szerepre történő jelentkezéskor ismertem meg. Bemutatkozó szövegéből tudtam, hogy rendkívül elszánt. Már addig is fantasztikus eredményt ért el a programmal, kitartóságának és következetességének köszönhetően pedig további kilóktól és centiktől szabadult meg a nyaralásukra.

Személyesen július közepén találkoztunk a rendelésemen, a Rózsakert Medical Centerben, ekkor végeztük el a testösszetétel-mérést. A kóros mértékben felgyülemlett sejten kívüli víz mennyiségéből is látszott, hogy anyagcseréje megviselt. Elmondta, hogy többszöri jojózáson van túl, illetve az étkezése is rendszertelen volt a múltban. A meglepően sok izomállományából látszott, hogy rendszeresen mozog. Az elmúlt hónapokban a programot rettentő nagy fegyelemmel csinálta, melynek következtében látványosan fogyott, ráadásul a zsírfeleslegét izomvesztés nélkül adta/adja le, így mindenkorra véget vethet a jojó effektusnak, a fogyás- visszahízás ördögi körének.

Az alábbiakban az ő fantasztikus fogyástörténetét olvashatjátok.

Legjobb formámban 22-23 éves koromban voltam, akkoriban 56 kg-ot mutatott a mérleg, ami számomra megfelelő volt a 165 cm-es magasságomhoz. Pár éven belül azonban már majdnem elértem a 100 kg-ot. Visszagondolva, nyilván keresi az ember az okokat, hogyan és mikor szaladtak fel rá a kilók, hogyan került abba a túlsúlyos állapotba, amivel én is küzdöttem. Ide sorolnám a kényelmes, biztos párkapcsolatot, a stresszes munkát, az ezzel járó össze-vissza evést, valamint a nem túl minőségi ételek falását. Első terhességem után különböző diétákkal ugyan ismét 75 kg-ot mutatott a mérleg, de a munkába visszatérve, a magasabb pozícióval járó felelősség - ráadásul már gyerek mellett -, ismét azt eredményezte, hogy magamat soroltam utolsó helyre. Hízni kezdtem, egészen 95 kg-ig. Időközben egy pajzsmirigy-csonkításon is túlestem, és sajnos családi tragédiák is bekövetkeztek. Mindezek miatt egyáltalán nem koncentráltam magamra. 2016-ban úgy döntöttem, véget vetek a kövérségemnek, személyi edzőt fogadtam, heti minimum ötször sportoltam (tabata edzések, kardio és súlyzós edzések váltották egymást) és ismét magamra találtam, kiegyensúlyozott és 85 kg lettem. Ekkor derült ki, hogy terhes vagyok a második kislányommal, ráadásul férjemmel építkezésbe kezdtünk és új munkakörbe is kerültem. Ismét visszazuhantam és rövidesen több, mint 110 kg-ot mutatott a mérleg, amelyből egy keveset sikerült leadni ilyen-olyan fogyókúrákkal, szenvedéssel.adri4.jpg

Idén januárban viszont eldöntöttem, hogy ez az év más lesz! Sokáig szeretnék élni egészségesen a gyönyörű családom körében. Felelősséggel tartozom ezért a csodás szövetségért. Nem lehet kifogás sem munka, sem egyéb tényező. Februárban kezdtem el az Alakorvoslás Programot. 99 kg-mal indultam, karácsonyra a 70 kg-ot tűztem ki célul.

adri1.jpgJúliusban jelentkeztem a facebook zárt csoportban a mentori szerepre. Tudtam, hogy így kevesebb kilengést engedek majd meg magamnak, sokkal nagyobb rendszert viszek a napjaimba, heteimbe és jobban ösztönözve leszek a sportolásra is. A hónap végén valóban nyaralni indultunk, így addig további pár kilótól szerettem volna megszabadulni, négy hét Speed és egy hét Easy szakaszt terveztem. A célom az volt, hogy a július 1-jei 83 kg-omból tovább fogyjak és augusztus 1-jén 7-essel kezdődjön a mérleg által kiírt szám.adri2.jpg

Nézd meg, mit ettek a júliusi mentorok: ADRI ÉS RENI 31 NAPJA A PROGRAM SZERINT.

Mit kaptam ebben a hónapban?

Igazából sokkal többet, mint amennyit vártam. Minden a tervek szerint haladt, talán egy pohár borral bűnöztem, de még menekülőétkezést is szinte csak a nyaralás alatt ettem. A sporttal kapcsolatban azt gondolom, mindig lehetett volna több. Az infrashape-et próbálom beilleszteni a minden napjaimba és újra rendszeresebben használom a futópadot. Megfogadtam, hogy szeptembertől Szalka Andival tornázom online, rendszeresen.

Szuper volt a közösség aktív tagjának lenni. Jó érzés volt, hogy tapasztalataimmal segíthettem a programosoknak, kommentjeik pedig számomra adtak plusz motivációt. Van, akivel már privátban is csacsogunk, pedig az élet talán soha nem sodort volna egymás közelébe minket.

Sikerült-e elérnem az elején irreálisnak tűnő célomat július végére?

Igen! El sem tudom mondani, hány év után láthatom először a mérleget 7-es számmal kezdődni, jelenleg 79 kg vagyok. Ráadásul egy komplex vérvételen is voltam, a leleten pedig minden értékem hibátlan, ami eddig még sosem fordult elő.

Természetesen meg is fogalmaztam a következő lépcsőfokokat, hiszen maradt még rajtam olvasztani való zsír bőven. Augusztusban a szintentartásé lesz a főszerep, persze nem sírom el magam, ha mégis lecsusszan egy-két kiló. Az Easy szakasz után szeptemberben ismét áttérek a Speedre, hogy év végére 70 kg legyek.

Nagy álmom a 60 kg, de ez már a 2021-es projekt. :) 

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu  címre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr1216116736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása