Két isteni nyári diétás leves recept

2020. július 26. - dr. Farkas Kitti
A levesek télen melegítenek, nyáron hűsítenek. Most utóbbira hoztam két példát, egy édes és egy sós receptet. A levesek nagyszerűen beilleszthetők a diétába. Az alacsony glikémiás indexű könnyű levesek bármelyik fogás elég mehetnek, míg a tartalmasabb levesek önálló étkezésként, esetleg egy kis fehérjekiegészítéssel illeszthetők egy jó diétás programba. 

Mentás málna krémleves chia maggal
az Alakorvoslás Program Speed 5-7 napjának ebédje.

• málna: 250 g lányoknak / 300 g fiúknak
• natúr joghurt: 100 g lányoknak / 150 g fiúknak
• víz: 0,5-1 dl
• vanília (aroma vagy mag): ízlés szerint
• édesítőszer: ízlés szerint
• őrölt rózsabors: pár csipet
• menta: 1-2 levél lányoknak / 2-3 levél fiúknak
• chia mag: 5 g (1 tk) lányoknak / 7,5 g (1,5 tk) fiúknak

A hozzávalókat turmixoljuk, hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A málnát fagyasztva is használhatjuk, így jégkása állagot érünk el. A chia mag sűríti a levest, így használhatunk picit több vizet.
116103025_599343214115456_2332806769875586575_o.jpg
Kovászos uborka leves
az Alakorvoslás Program Jolly levese, amely bármely fogás elég plusz beilleszthető, illetve fogyasztható önállóan menekülőétkezésként is.
 
• kovászos uborka: 2 db lányoknak / 3 db fiúknak
• kovászos uborkalé: 0,5-0,75 dl lányoknak / 0,75-1 dl fiúknak
• görög joghurt: 30 g lányoknak / 50 g fiúknak
• tejszín (10%): 50 ml lányoknak / 60 ml fiúknak
• víz: 50 ml lányoknak / 60 ml fiúknak
• friss petrezselyem: 0,5 tk
• friss bazsalikom: 0,5 tk
• rozmaring és kakukkfű: pár levél
• só, bors

A hozzávalókat turmixba tesszük és krémesre turmixoljuk. Hogyha hígabban szeretnénk, kevés vizet öntsünk hozzá. Teljesen darabka-mentes változathoz nyomjuk át szőrszitán vagy apró lyukú szűrőn.

Tipp: használhatók más zöldfűszerek is, vagy ha jó fűszeres volt az uborka leve, el is hagyhatók.
cold-cucumber-soup_67473-187.jpg

Egészségetekre! Ne felejtsétek el, egyetek rendes kajákat és ne speciális élelmiszeripari kreálmányokat, pláne ne étkezés helyettesítő porokat! Bármilyen hihetetlen a jó étel és a fogyás egyik legfőbb titka ugyanaz: a friss és természetes alapanyagok. Minél természetesebb, minél feldolgozatlanabb ugyanis az élelmiszer, annál jobb a testünknek, illetve az alakunknak is. Szóval: egyetek rendes kajákat!

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr1316077798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.