Dia története: Remélem én is segíthettem másoknak

2020. április 03. - dr. Farkas Kitti

Márciusban a „Közösen Programozunk” alatt két programos mindennapjait követhettük végig a programosok privát csoportjában. Dia és Martina vállalta, hogy minden nap megmutatja, mit ettek és hogyan oldották meg a napot. Így saját történetükkel és példájukkal motiválnak másokat is. Sokan csatlakoztak hozzájuk és még többeknek adtak extra támogatást a programjukhoz.

A fényképeket azzal, hogy mit ettek, kitettük a nyilvános Facebook oldalra is, itt megnézegetheted: FÉNYKÉPALBUM.

Most pedig Dia megírta nektek, hogyan élte meg ezt a hónapot és milyen személyes eredményt ért el. Minden nap nyomon követtem, ahogy halad, a végén pedig telefonon gratuláltam neki és köszöntem meg neki a hónapot. 

Most pedig következzen a beszámolója.

2020. március 1-jén kezdtem el az Alakorvoslás Program szerint életmódot váltani. Jelentkeztem a Közösen Programozunk sorozatba, így egy hónapon keresztül mutattam be a Facebook privát csoport tagjainak a táplálkozási naplómat. A feladat vállalása után még motiváltabb lettem.
A célom mindösszesen 2-3 kg fogyás volt és az inzulinrezisztenciám rendbetétele. 51,2 kg-mal kezdtem el a programot, nem voltam túlsúlyos, de az IR normál testsúlynál is "támad" és szinte észrevétlenül. A februári rendezvényen Kittitől és Bajnok Éva doktornőtől sok hasznos információt kaptam, többek között ezzel a betegséggel kapcsolatban is és BIA mérésem is volt. Kitti javaslatára 2 hét Speed szakaszt, majd 2 hét Easy szakaszt terveztem. Sajnos egy nem várt családi esemény ezt felborította, az első két hetet nem tudtam teljes mértékben teljesíteni, így inkább Easy helyett megismételtem a Speed-et.

dia2_3.jpgA reggeli shake nekem ízlett, igazság szerint sosem voltam nagy reggelizős típus. A 4-6 óra étkezés nélkül már nehezebb volt, hiányzott a gyümölcs vagy egy kis nasi. A szénhidrátéhség, az édesség iránti vágy leküzdése volt a legnehezebb pont számomra. Gyakran ott volt a kisördög a fejemben: "Jót ettél, egészségesen reggeliztél, ebédeltél, kellene egy kis jutalom... egy csoki, egy szelet süti...". Ilyenkor vettem elő az Alakorvoslás tanácsait: egy pohár víz, egy kis mozgás, "menekülőzöldségek".
Az ételek adagjaival nekem nem volt gondom, sőt előfordult, hogy az adott mennyiséget nem is tudtam megenni. Ilyenkor kaptam a javaslatot, hogy a fehérjét mindenképp vigyem be a szervezetembe, inkább a szénhidrátot hagyjam a tányéron. A folyadékbevitel volt az, amivel meg kellett küzdenem, de mára úgy hozzászoktam a napi 3 liter víz fogyasztásához, hogy a szervezetem jelez (pl: fejfájással), ha esetleg elfelejtettem volna inni. Őszintén bevallom, a mozgás mennyiségében is fejlődnöm kell még.

A hónap végére 1,2 kg-tól szabadultam meg, de nem is a súlycsökkentés volt a célom, hanem az inzulinháztartásom kiegyensúlyozása. A vércukrom kezdetben reggel és délben volt magasabb, előfordult 8-8,5 mmol/l éhgyomri érték is. Ez az első hétben még ingadozott, de a második hét végére kezdett rendbe jönni, elértem az 5-5,6 mmol/l értéket is.
Ezen kívül számos, a programban leírt tanácsot követve ma már tudatosabban élek, vásárolok és főzök.
Nagyon jól esett a privát csoportban lévők minden napi visszajelzései. Szuper közösség alakult ki, ahol segítünk egymásnak. Hálás vagyok mindenki tanácsáért, hozzászólásáért. Remélem, én is hozzájárulhattam mások pozitív változásaihoz.

Mindenkinek, aki szeretne könnyebb, tudatosabb, egészségesebb, fittebb életet, javaslom, hogy vágjon bele az Alakorvoslás Programba!  

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer, amelyet dr. Farkas Kitti dolgozott ki. Újszerű megközelítéssel, tudományos háttérrel és különleges, csak a program keretében kapható természetes táplálék kiegészítőkkel segít a fogyásban. Csatlakozz az Alakorvoslás programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu/alakorvoslas

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu  címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr5115586330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suppapl3x 2020.04.09. 16:53:00

Üdv!
Említve lett az IR. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy Dia szed rá gyógyszert? (pl. metformint tartalmazót) Ha igen, a diéta alatt el kellett hagyni vagy módosítani kellett az adagolását?

A másik kérdésem, hogy IR és hashimoto thyreoiditis (alulműködő pajzsmiriggyel) betegségekkel is elkezdhető a program?
süti beállítások módosítása