Alakorvoslás kánikulában - tippek hőség idejére

2019. július 23. - dr. Farkas Kitti

Az Alakorvoslás Programban résztvevők most a nagy melegben sokat kérdezik tőlem, hogy egyenek, igyanak, sportoljanak másképp. Ilyenkor a hőség tűrése eleve teher a szervezet számára. Nem esik olyan jól az étel, az általában végzett mozgás sem. De közben szeretnének továbbra is fogyni.  

Összegyűjtöttem a legfontosabb tanácsaim a témakörben. Alakítsd át a programod az alábbi tippek egyikével, vagy akár mindegyikkel, a lényeg, hogy érezd jól magad! 

  • Ebédre hideg túródesszert! Ha úgy érzed, nem megy most egy tartalmas ebéd, két szelet hússal, körettel, akkor ebédelj desszerttel! Fogyassz egy húsos salátát, vagy egy húsos levest, utána pedig egyél egy túródesszertet. Egy doboz zsírszegény túró felét keverj el natúr joghurttal és adj hozzá 10 deka gyümölcsöt. Citromlé, édesítőszer, menta mehet bele ízlés szerint. Ha gondolod, beteheted picit a fagyasztóba, így lesz belőle túrófagyi. shutterstock_388852648.jpg
  • Vacsira igyál csak Shaket!Ha nem kívánod este a szilárd táplálékot, akkor idd csak a MedWay Diet Shaket 2,5 dl tejjel. Ha teszel bele jégkockát, még jobban fog esni. Tökéletes időzítés kánikulában a Speed program, ahol az első három napban eleve ez a vacsi. shake_eper_6.jpg
  • Igyál, igyál és igyál! A napi 3 liter kalóriamentes folyadék alap. Kánikula idején legyen még több. Variáld! Hűsítő limonádé, mentával és jégkockával. Jegestea. Kalóriamentes üdítők. Bármi, ami jól esik. 
  • Sportolj odafigyelve. Ha sportolsz, ne hagyd abba hőség idején sem. Menj légkondicionált terembe, ússz, kelj fel korán, vagy időzítsd az edzést késő estére. Lényeg, hogy sportolás előtt 30 perccel mindenképp igyál meg fél liter vizet.
  • Kávé után víz. Aki kávézik, az ilyenkor sem mond le róla. Nem is kell. De tartsd be, hogy kávé után igyál meg 3 dl vizet. Ez egyébként is fontos, mert vízhajtó hatású, de kánikula idején még inkább figyelj oda.

A programot tartsd, ne térj el tőle, mert nem lesz meg a végeredmény, amiért olyan keményen dolgozol. De segíts a testednek a fentiek szerint, hogy könnyebb legyen elviselni a kánikulát.

Az Alakorvoslás Program egy orvosok és szakemberek által kidolgozott online életmód program. 

További információ: Programok

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu  címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr9714976536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása