Hagyományos húsvéti menü

Ízelítő a húsvéti étrendből

2019. április 15. - dr. Farkas Kitti

Az Alakorvoslás program keretében húsvétkor sem kell számolgatni a kalóriákat. Ahogy mondani szoktam, ünnepek idejére érdemes tudatos kilengést tervezni, és ne a nagy mennyiség, hanem a különleges minőség legyen a cél az étkezések alkalmával.

A most következő tradicionális húsvéti menü megfelel ennek a kívánalomnak.

Főtt sonka

shutterstock_605266055.jpg

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2-2,5 kg sovány sertés- vagy pulykasonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szemes bors
  • 1 tk mustármag
  • 2 babérlevél
  • 1 mk köménymag
  • 2 dl száraz fehérbor

A sonkát előző nap beáztatjuk. A főzés napján friss vízben (annyi, amennyi ellepi), nem túl magas hőfokon főzzük, hozzáadjuk a hagymákat, fűszereket, a bort. Forrástól számolt 2,5 órán át fedő alatt főzzük. Ha hústűvel megszúrva puhának ítéljük, levesszük a tűzről és hagyjuk saját levében kihűlni.

Medvehagymás kaszinótojás

shutterstock_126230990.jpg

Hozzávalók 6 személyre:

  • 12 db főtt tojás
  • 1 ek mustár
  • fél ek dijoni mustár
  • 1,5 ek light majonéz
  • 2-3 ek görög joghurt
  • 1 csokor medvehagyma
  • só, fehérbors

A főtt tojásokat félbe vágjuk és a sárgákat külön tesszük. Ehhez keverjük a többi hozzávalót és fűszerezzük sóval, borssal és aprított medvehagymával ízlés szerint.

A krémet visszatöltjük a tojásokba habzsák segítségével vagy egy kiskanállal és díszítjük a tetejét aprított petrezselyemmel, karikákra vágott újhagymával.

Tipp: ha nincs időnk kaszinótojást készíteni, félbevágjuk a főtt tojásokat és egy nagy dobozos joghurtot ízesítünk mustárral, aprított medvehagymával, reszelt tormával, sóval és fehér borssal, és ezt kínáljuk a sonka mellé.

Narancsos-csokis avokádó trüffel

shutterstock_446760790.jpg

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 db puha avokádó
  • 6 ek édesítőpor
  • 1 ek cukormentes karamellszirup
  • 4 nagy ek holland kakaópor
  • 3 ek kókuszreszelék (+ 1/3 zacskó a hempergetéshez)
  • 2 ek kókuszzsír
  • fél tk vaníliaaroma
  • fél narancs héja
  • egy csipet só

A hozzávalókat egy robotgépben krémesre turmixoljuk, 30-45 percre hűtőbe tesszük. Nedves kézzel golyókat formázunk belőlük. Az elkészült golyókat keserű kakaóporba vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.

Fogyasztásig szigorúan hideg helyen tároljuk, mert a trüffel nagyon hamar olvad.

Jó készülődést az ünnepekre, legközelebb a reform húsvéti fogásokkal jelentkezem.

 

Az Alakorvoslás Program húsvéti étrendje hagyományos és reform menüsorokat tartalmaz, továbbá tanácsokat ad a tudatos kilengéshez az ünnepi időszakra.

Még nem vagy programos? Csatlakozz az Alakorvoslás Programhoz, utána lépj be a csoportba: https://alakorvoslas.hu/csatlakozom

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr7514764820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.