Természetes és egészséges receptek kismamáknak

Egy nap a Kismama program étrendjével

2019. január 20. - dr. Farkas Kitti

Ahogy legutóbb is írtam, a várandósság nem a fogyókúra, hanem a természetes tápanyagok bevitelén nyugvó, egészséges súlygyarapodás időszaka. A rendszeres, természetes, kiegyensúlyozott étkezés ilyenkor fontosabb, mint valaha. Nem igaz az, hogy kettő helyett kell enni. Inkább helyesen kell táplálkozni, mert amit beviszünk azt már nem csak magunknak, hanem a gyermekünknek is adjuk. Ebben posztban példaként megmutatom milyen ételekből áll, és mely elvek szerint épül fel egy nap az Alakorvoslás Kismama programjának várandósság idejére szóló étrendjében.

_mg_9575.jpg

Milyen a helyes táplálkozás a várandósság alatt?

  • Az alacsony glikémiás indexű, stabil vércukorszintet biztosító étrend fontos a kismama és a magzat egészségéhez, és hozzájárul az olyan gyakori problémák megelőzéséhez is, mint a reggeli rosszullét, fáradtság, illetve a székrekedés.
  • Nagyon fontos a várandósság alatt a megfelelő fehérje-, rost-, vitamin bevitel, a szénhidrátbevitel kontrollja, így a finomított szénhidrátok és üres kalóriák kerülése.
  • Mindez a legjobban természetes összetevőket tartalmazó ételek fogyasztásával érhető el, így az organikus termékekre különösen érdemes odafigyelni ebben az időszakban.

Nézzük, milyen ételeket jelenthet mindez egy nap a várandósság idején.

Reggeli: Csupa eper shake

  • organikus MedWay Diet epres shake
  • földi eper
  • kesudió
  • eper ízű cukormentes szirup (elhagyható)

Elkészítés: a shake-et összeturmixoljuk az eperrel, ízesítjük fahéjjal, vaníliaaromával, édesítőszerrel. A tetejét apróra zúzott kesudióval díszíthetjük, de a shake-turmix mellé is elszemezgethetjük. Extrán epres lesz, ha cukormentes sziruppal is megízesítjük.

Ebéd: Lazac steak, rukkola, tepsiben sült édesburgonya, mentás borsópüré

shutterstock_586501757.jpg

Lazac steak:

  • organikus lazac
  • vaj
  • tengeri só
  • tört tarkabors

Tepsiben sült édesburgonya:

  • édesburgonya
  • vaj
  • petrezselyemlevél
  • tengeri só
  • rozmaring vagy kakukkfű

Elkészítés: A lazacot sózzuk-borsozzuk és mindkét oldalán kb 5 percig a felforrósított vajon megsütjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az apróra vágott édesburgonya-kockákat, olvasztott vajjal megkenjük, fűszerezzük, majd ropogósra sütjük.

Zöldborsópüre mentával:

  • zöldborsó
  • friss mentalevél
  • extra szűz olívaolaj
  • Medve light kockasajt
  • tengeri só

Elkészítés: A borsót puhára pároljuk egy kis vizet aláöntve ha szükséges, sózzuk. Robotgéppel összeturmixoljuk a puhára főtt borsót, az olívaolajat, kockasajtot és menta leveleket.

Saláta:

  • rukkola
  • paradicsom

A kisült lazac szeletet a rukkolára és felszeletelt paradicsomra tesszük, az édesburgonyával és a borsópürével tálaljuk.

Uzsonna: Kefir zabpehellyel

  • zabpehely
  • kefir
  • búzacsíra olaj

Vacsora: Körözöttes szendvics zöldségekkel

  • körözött
  • rozskenyér
  • paprika
  • sárgarépa

Az Alakorvoslás Kismama Programja dr. Farkas Béla szülész-nőgyógyász főorvos és dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász főorvos, magzati ultrahang specialista szakmai segítségével készült. A természetes összetevőkből álló táplálékkiegészítő termékeink fogyasztása a megfelelő fehérje bevitelről gondoskodik. A preload mechanizmus a kiegyensúlyozott vércukorszintet biztosítja.

Az Alakorvoslás Kismama Programról további információkat találsz itt: https://alakorvoslas.hu/oldal/kismama-program

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr3514574014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.