Hogyan lesz a hízásból fogyás? 1. rész

Kezdjük az alapokkal

2018. április 14. - dr. Farkas Kitti

Sokat írtam már arról, hogy miről ismerhetjük fel a helytelen fogyókúrákat, illetve, hogy ezek milyen kedvezőtlen hatással lehetnek a testünk működésére. Joggal kérdezitek sokan, hogy jó-jó, de akkor milyen a helyes fogyókúra. Hogyan lesz a hízásból fogyás? Mi a jó megoldás?

Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz, ahogy csodaszerek és csodamódszerek sem léteznek, de a jó hír az, hogy a válasz létezik. Van megoldás, és a következőkben azt több poszton keresztül le is fogom írni nektek. Fontos, hogy menet közben megtanítsak neked néhány dolgot a tested működéséről, így nem csak tudod, hanem érted is majd, mit kell tenned a szép alak elérésért és megtartásáért.

Kezdjük most a megoldás egyik kulcsának bemutatásával, ami nem más, mint az inzulin.

Mi az az inzulin?shutterstock_1005941926.jpg

Az inzulin a szervezet teljes anyagcseréjének, tehát a szénhidrát-, a zsír-, és a fehérje anyagcseréjének a legfőbb szabályozó hormonja. Ha bármilyen szénhidrátot eszünk, az megemeli a vércukorszintünket, erre válaszul a hasnyálmirigy kibocsátja az inzulint. Ez egy hírvivő molekula, amely „szól” a sejteknek, hogy energia jött a szervezetbe, a sejtek pedig fel tudják venni az inzulin segítségével az energiát. Olyan, mintha az inzulin egy kulcs lenne, ami kinyitja az ajtót. Ezt követően a vércukorszint rendeződik, az inzulin elbomlik.

Ez a normál folyamat.

Ha viszont az ember túl sok szénhidrátot eszik, akkor folyamatosan inzulinra van szükség. A hasnyálmirigy folyamatosan fogja termelni, a sejtek pedig egyre érzéketlenebbé válnak az inzulinra. Ez az inzulinrezisztencia. Egyre több inzulin mellett nyílik csak az ajtó, és tudják csak felhasználni a szénhidrátot a sejtek. A vércukor ezáltal ugyan csökken, a szénhidrátot felhasználják a sejtek. Viszont a bődületes mennyiségű inzulin ott fog maradni, és ez okozza a problémát.

Egyrészt ugyanis az inzulin, mint a zsír raktározásáért is felelős hormon, akadályozza a zsírbontást. Másrészt szteroid hormonná fog lebomlani, ami negatívan érinti az anyagcserét. Harmadrészt a hasnyálmirigy ki fog merülni egy idő után, nem tud már elegendő inzulint termelni és itt kezdődik a cukorbetegség, mert inzulin hiányában nem fog lebomlani a cukor. Az eredmény az lesz, hogy hízni fogunk.

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez ne következzen be? 

Állítsuk vissza az anyagcserénk működését a normálisra, és ennek egyik fontos feltételeként, ne tartsuk folyamatosan magasan az inzulinszintünket, mert akadályozni fogjuk a zsírbontást.

Ha ezt komolyan vesszük, már is sokat teszünk azért, hogy a hízásból, fogyás legyen.

Hogyan tudjuk ezt elérni? Legközelebb innen folytatjuk.

Blogomon tanácsaimmal segítek neked lefogyni. Ezen elvek alapján dolgoztam ki saját súlycsökkentő programomat, amelynek az Alakorvoslás nevet adtam. A program az orvostudomány által igazolt alapelvekre, a már bizonyított, publikált eredményekkel rendelkező MedWay Diet termékcsaládra, és a folyamatosan igénybe vehető orvosi tanácsadásra épül.

Itt csatlakozhatsz: https://alakorvoslas.hu/digital-cart

_ooo0454.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr213833734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.