Hogyan lesz a hízásból fogyás? 2. rész

Az inzulinszint szerepe

2018. április 20. - dr. Farkas Kitti

Legutóbb megismerkedtünk fogyásunk történetének egyik kulcsszereplőjével, az inzulinnal. Egész pontosan ott hagytuk abba, hogy ne tartsuk folyamatosan magasan az inzulinszintünket, mert akadályozni fogjuk a zsírbontást, és az anyagcsere-folyamataink normál működését. 

shutterstock_537899029.jpg

A hízás, azaz a zsírraktárak felépülése ugyanis magas inzulinszint mellett megy végbe, a fogyás pedig ebből következően alacsony, kiegyensúlyozott inzulinszint mellett lesz elérhető.

Az inzulinszintünk tehát több szempontból is fontos. 

  • Egyrészt sejtjeink inzulinérzékenységének fokozása, helyreállítása nagyon lényeges, mert ez teszi lehetővé, hogy meginduljon szervezetünkben a zsírraktárak kiűrítése.
  • Másrészt inzulinérzékenységi görbénknapszaki ritmusát is figyelembe kell vennünk, hogy növelni tudjuk a zsírégető órák számát a szervezetünkben, anélkül hogy kárt okoznánk az anyagcserénkben.
  • Harmadszor pedig ügyelnünk kell arra, hogy a kiugróan magas inzulincsúcs létrejöttét megakadályozzuk. Ha gyorsabban csökken az inzulinszint, hamarabb kerül zsírégető órába a szervezet.

Mit jelent mindez a mindennapi étkezés szempontjából?

Ne együnk például napi négyszer vagy ötször. Tudom, hogy manapság a legtöbb forgalomban lévő diéta napi öt étkezést ír elő. Némelyik étrend ezek közül nem is rossz, a legtöbb csökkentett szénhidrát bevitelt ír elő, mégsem tudom jó szívvel ajánlani egyiket sem. Ráadásul nem is tartom túl praktikusnak a gyakori étkezést, hiszen egy átlagos embernek, egy átlagos munkahelyen nincs ideje többször is enni, vagy legalábbis ennek megszervezése elég nehézkes. (De azt is gondolom, hogy öt étkezés pont azt jelenti, hogy az egész napod a kajáról szól.)

Az első gyakorlati tanácsom a fogyáshoz tehát az, hogy ne együnk naponta ötször, inkább csak háromszor és azt is min. 4, maximum 6 óránként. Ha ezt komolyan vesszük, máris sokat teszünk azért, hogy a hízásból, fogyás legyen._ooo0454.jpg

Az Alakorvoslás Program egy egyedülálló fogyókúrás módszer. Két orvos, Dr. Farkas Kitti alapító és Dr. Bajnok Éva endokrinológus szakorvos tudományos hátterű, különböző felépítésű, de azonos koncepciójú online programjai közül mindenki ki tudja választani a számára leginkább megfelelőbbet.
Csatlakozz az Alakorvoslás Programhoz, tanuld újra, amit a fogyásról tudsz és érd el azt az alakot, amit mindig is szerettél volna.

További információ: https://alakorvoslas.hu

Kérdésed van? Írj a hello@alakorvoslas.hu címre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alakorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr3513850764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása